Gugl pozvao amatere da doprinesu snimanju filma o Indiji

Odabrani klipovi će biti uhvaćeni u film koji će režirati Mehta, a izaći sljedeće godine. Svako čiji snimak bude odabran, biće popisan kao korežiser, naveo je Gugl
0 komentar(a)
Nju Delhi, Foto: Shutterstock
Nju Delhi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.10.2015. 14:05h

Kompanija Gugl pozvala je danas filmske amatere širom Indije da snime scene iz svakodnevnog života i taj materijal pošalju radi stvaranje filma o Indiji.

Gugl je saopštio da se udružio s režiserima Ridlijem Skotom, Ričijem Mehtom i Anuragom Kašjapom za cjelovečernji film "India in a Day" koji bi u potpunosti bio sastavljen od priloga amatera.

Svako s kamerom ili mobilnim telefonom od 10. oktobra može poslati snimak koji će poslati na http://indiainaday.withgoogle.com.

Odabrani klipovi će biti uhvaćeni u film koji će režirati Mehta, a izaći sljedeće godine. Svako čiji snimak bude odabran, biće popisan kao korežiser, naveo je Gugl.

Skot, koji će s Kašjapom biti izvršni producent, rekao je da nije bitno koliko je mali ili lični snimak. To može biti vožnja biciklom i poziv majci. "Prosto treba da nosi svjedočenje o tome kakav je život u današnjoj Indiji - to je dovoljno magično", rekao je autor "Blejd ranera", "Telme i Luiz" i aktuelnog "Marsovca".

Kanadski režiser Mehta rekao je da vjeruje da je film savršen način da se prikaže ono što Indiju čini "toliko izvanrednom i da se razbiju mitovi o njoj".

Bonus video: