Hoće li se "Simpsonovi" završiti nakon 30 sezona?

I dok mnogi tvrde da serija nije duhovita posljednjih 15 godina, postoje i oni koji smatraju da će "Simpsonovi" trajati sve dok gledanost drastično ne padne
0 komentar(a)
Simpsonovi, Foto: Wikipedia.org
Simpsonovi, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 30.09.2015. 14:34h

Izgleda da bi jedna od najdugovječnijih serija uskoro mogla da se završi.

Naime, Al Džin je tokom intervjua za "The Hollywood Reporter" najavio da bi popularna animirana serija mogla da se završi nakon 30. sezone.

Nakon što ga je novinar pitao zašto su glumci produžili ugovore samo do 30. sezone i namjeravaju li seriju da snimaju i nakon toga, Džin je odgovorio: "Moguće je da nećemo ni morati da izguramo do 30. sezone. Ne bi me iznenadilo da se zaustavimo nakon 28, ali kladio bih se na najmanje 30. Kada bih morao da biram, rekao bih da je najizvijesnije da ćemo završiti nakon 30, ali i ranije nisam bio u pravu. Ja sam mislio i da je pet sezona sasvim dovoljno. Uglavnom, izgleda da je 28 sezona minimum, a 30 je lijep okrugao broj i to je dobro vrijeme da stanemo".

I dok mnogi tvrde da serija nije duhovita posljednjih 15 godina, postoje i oni koji smatraju da će "Simpsonovi" trajati sve dok gledanost drastično ne padne.

U 27. sezoni Smiters priznaje da je gej

Nakon 27 sezona, Vejlon Smiters, lik iz animirane serije "Simpsonovi", napokon će "izaći iz ormara".

Naime, povodom početka nove sezone, producenti su najavili da će u nastavku serije dvije epizode biti posvećene seksualnosti ličnog asistenta springfildskog moćnika, Montija Bernsa. Nakon decenija neuzvraćene ljubavi, Smiters će konačno objelodaniti svom šefu tiraninu da je gej.

"U Springfildu svi, sem Bernsa, odavno znaju da je Smiters gej", rekao je Al Džin, jedan od dugogodišnjih šou ranera serije.

"Tom temom ćemo se pozabaviti u dvije epizode", kazao je on, dodavši da će u novoj sezoni Smiters imati mnogo veću ulogu nego ranijih godina.

"Smitersu je dojadilo da ga Berns vječito nipodaštava i razmišlja da nešto promijeni u svom životu", naveo je Džin.

"Springfild je ogledalo srednje Amerike, a Smitersovo izlaženje 'iz ormara' u tom fiktivnom svijetu ilustruje, i ujedno jača položaj homoseksualaca u realnom svijetu", smatra Edvard Skjapa, stručnjak za medije sa Masačusetskog tehnološkog instituta (MIT), prenosi londonski Gardian.

Njegovo istraživanje je, naime, pokazalo da prisustvo gej likova u televizijskim programima smanjuje predrasude gledalaca prema gej osobama.

U seriji "Simpsonovi" je tokom godina bilo nekoliko homoseksualnih likova, poput radnika fabrike Ejdžaks Stil koji noću posjećuju gej klubove i Patriše "Peti" Buvije, sestre Mardž Simpson.

Bonus video: