Liv Tajler: Kada napunite 40 uloge vas zaobiđu

Svojim izjavama pridružila se En Hatavej, Meril Strip, Emi Tompson, Helen Miren, Sandri Bulok, Selmi Hajek i Megi Gilenhal - grupi glumica sa A liste koje su kritikovale filmsku industriju zbog seksizma i diskriminacije zbog godina
102 pregleda 2 komentar(a)
Liv Tajler (Novina)
Liv Tajler (Novina)
Ažurirano: 25.09.2015. 18:14h

Zvijezda sage "Gospodar prstenova" Liv Tajler izjavila je u nedavnom intervjuu za magazin More da je u Holivudu postala "građanin drugog reda", zbog seksizma koji vlada u filmskoj industriji. Kaže da sa svojih 38 godina može da igra samo nečiju ženu ili, eventualno djevojku, a da je uzbudljive i velike uloge zaobilaze.

"Trideset osam je pomalo lud broj, a nije zabavno kada vidiš da stvari počinju da se mijenjaju, i to na- gore. Kada ste tinejdžer ili u svojim '20-tim, nudi vam se gomila velikih uloga koje su uzbudljive. Ali, u mojim godinama, obično ste na filmu supruga ili djevojka, neka vrsta građanina drugog reda. Ima mnogo zanimljivijih uloga za žene koje su malo starije", kaže Tajler, inače ćerka frontmena "Aerosmitha" Stivena Tajlera.

Glumica trenutno igra u seriji "The Leftovers", a svojim izjavama pridružila se En Hatavej, Meril Strip, Emi Tompson, Helen Miren, Sandri Bulok, Selmi Hajek i Megi Gilenhal - grupi glumica sa A liste koje su kritikovale filmsku industriju zbog seksizma i diskriminacije zbog godina.

Liv Tajler, koja je imala samo nekoliko velikih uloga u proteklih pet godina, kazala je i da je odustala od filma jer je televizija tako nepredvidiva.

"Kada radite film, imate scenario, i znate početak, sredinu i kraj. Sa televizijom, pišu u hodu. Nemam nikakvu ideju šta će moj lik raditi u sljedećoj epizodi. I to je frustrirajuće. Dio mene voli tu neizvjesnost, dio mene je mrzi, i to bez kontrole", ispričala je Liv Tajler.

Bonus video: