Skot planira četiri nastavka filma "Prometheus"

Skot je pojasnio da je poenta "Prometheusa" da "objasni kako i zašto je nastao 'Alien'"
0 komentar(a)
Ridli Skot, Foto: Shutterstock
Ridli Skot, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.09.2015. 15:32h

Ridli Skot planira čak četiri nastavka filma "Prometheus", a posljednja epizoda će se nadovezivati na događaje iz kultnog ostvarenja "Alien" iz 1979, kazao je legendarni reditelj.

On je u intervjuu za njemački web sajt "FilmFutter" potvrdio da planira da poveže dvije svemirske sage, te da će nastavak filma "Prometheus" iz 2012. proširiti originlnu priču.

"Objašnjenje porijekla vanzemaljaca neće biti u sljedećem nastavku, već u onom tamo ili možda čak i četvrtom, prije nego što se vratimo 'Alien' franšizi", kazao je reditelj.

"Prometheus" je u početku reklamiran kao film "koji dijeli 'Alienov' DNK", ali se na ekranu samo pojavio prototip vanzemaljskog zenomorfa, poznatog iz originalnog filma. Svemirski triler se koncentrisao na Inženjere, čovjekolike vanzemaljce koji su možda stvorili život na zemlji, ali je dosta toga o njima ostalo neobjašnjeno.

Skot je pojasnio da je poenta "Prometheusa" da "objasni kako i zašto je nastao 'Alien'".

"Uvijek sam na 'Aliena' gledao kao na bakterijski rat. Uvijek sam mislio da je originalni svemirski brod, kojeg zovem Kroasan, bio ratni brod, koji je sadržao ove biomehaničke kreature koje siju uništenje", ispričao je reditelj.

Da još zakomplikuje priču, tu je peti nastavak "Aliena" koji će režirati autor filma "District 9" Nil Blomkamp. Film se ubrzano privodi kraju, mada se smatra da će "Prometheus 2" izaći prije njega. Nastavak bi trebalo da debituje 2017, a ako posljednja dva nastvka izađu 2019. i 2021. Skot će imati minimum 83 godine u trenutku kad saga bude završena.

Njegov naredni film dešava se van granica plante Zemlje. Svemirska drama "The Martian" sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi debitovala je ranije ovog mjeseca u Torontu na filmskom festivalu i pokupila pozitivne kritike. Evropsku premijeru u bioskopima imaće 30. septembra, a američku 2. oktobra.

Bonus video: