Burić u seriji „Kud puklo da puklo”

Buriću hrvatska produkcija nije nepoznanica, jer je igrao i u seriji "Zora dubrovačka"
338 pregleda 3 komentar(a)
Petar Burić
Petar Burić
Ažurirano: 24.09.2015. 07:44h

Crnogorski glumac Petar Burić, koji od prošle godine svoju karijeru gradi u Holivudu, postao je dio serije "Kud puklo da puklo". Burić, koji će u priči punoj humora igrati mladog policajca Matu, koji dolazi u Oštrovac i pokušava da zadobije povjerenje seljana, već u Zagrebu snima nove epizode.

"Poziv za kasting sam dobio nekoliko dana nakon što sam u Los Anđelesu snimio svoj prvi film 'Cognitive' u režiji Evana Ričardsa, tako da nisam mnogo razmišljao kada su mi javili da sam odabran za ulogu Mate. Pustio sam da me vodi glumački poziv i tako sam se preselio u Zagreb dok traje snimanje serije", ispričao je za hrvatske medije Petar Burić.

Njemu hrvatska produkcija nije nepoznanica, jer je igrao i u seriji "Zora dubrovačka", uz Momčila Otaševića, koji takođe igra i u “Kud puklo da puklo”.

Kako navode producenti serije, Mate je odgovoran, ali nije imao ozbiljnijeg policijskog iskustva, pa se ugleda na Stipu kojeg u seriji igra Miodrag Krivokapić. Ubrzo će shvatiti da su metode starijeg kolege zastarjele...

Petar Burić je od završetka akademije član Crnogorskog narodnog pozorišta. Prošle godine je u Parizu igrao glavnu ulogu u mini seriji “Le Peur Au Ventre”, i to lik imigranta s Balkana, koji na sve načine pokušava da dobije francuske papire i da pomogne svojoj porodici. Od novembra prošle godine je član prestižnog Američkog glumačkog sindikata (SAG), a reprezentuje ga Zero Gravity Management agencija iz Los Anđelesa.

Serija “Kud puklo da puklo” se emituje na TV Vijesti.

Bonus video: