Danski komičari previše kontroverzni za politički korektnu Švedsku

Kod Hvama i Kristensena nema tabua i ništa nije pošteđeno gotovo surovog humora - od seksa, rasnih razlika, preko religioznog i seksualnog opredjeljenja, do kraljevske porodice, čak i invalidnosti
67 pregleda 0 komentar(a)
bioskop, Foto: Shutterstock
bioskop, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.09.2015. 13:35h

Danski komičari Frank Hvam i Kasper Kristensen (Christensen), koautori popularne TV-serije "Klovn" i filma "Klovn: film", vjeruju da će i drugi njihov film baziran na seriji, "Klovn - zauvijek", ponoviti uspjeh u Danskoj, ali da, kao ni serija i prvi film, neće naići na topao prijem u Švedskoj, prenosi danska državna televizija DR.

Kod Hvama i Kristensena nema tabua i ništa nije pošteđeno gotovo surovog humora - od seksa, rasnih razlika, preko religioznog i seksualnog opredjeljenja, do kraljevske porodice, čak i invalidnosti.

Kristensen je ocijenio da su u Švedskoj "užasno prihvaćeni" jer Švedska među Dancima važi za bastion gotovo histerične političke koreknosti.

"Poslali smo naš prvi film na Geteborški filmski festival. Vratili su film s porukom da ne žele ni da ga prime ni da ga prikažu, kao i da ni nas dvojica nismo dobrodošli na festival", rekao je Kristensen za film koji je u Danskoj, sa 855.000 bioskopskih gledalaca bio jedan od najgledanijih domaćih filmova ikada.

Premijera novog filma dvojice kontroverznih komičara zakazana je za 24. septembar. Danski savjet za medije ga je zabranio za gledaoce mlađe od 15 godina, uz ocjenu da u filmu "pored humora, dominiraju i vulgaran govor i eksplicitne seksulane scene (…) koje se graniče s pornografijom".

Bonus video: