U novembru prva klapa filma o Crvenim Kmerima

Film, čije je službeno ime “Prvo su mi ubili oca: Sjećanja ćerke Kambodže”, zasnovan je na memoarima kambodžanske humanitarke Loung Ung, a kroz njene oči glumica će ispričati priču o režimu koji je, smatra se, odgovoran za smrt milion i 700 ljudi
1 komentar(a)
Anđelina Džoli
Anđelina Džoli
Ažurirano: 18.09.2015. 18:26h

Glumica Anđelina Džoli u novembru će početi režiranje svog novog filma, čija će tema biti brutalni režim komunističke partije Crveni Kmeri, koja je vladala Kambodžom od 1975. do 1979. godine.

Glumica je tim povodom putovala u Kambodžu, gdje se srela sa premijerom Hun Senom, kome je izložila svoje ideje. Džoli (40) se sa Hun Senom sastala u Palati mira u Pnom Penu, a sastanku su prisustvovali mnogi svjetski mediji.

Film, čije je službeno ime “Prvo su mi ubili oca: Sjećanja ćerke Kambodže”, zasnovan je na memoarima kambodžanske humanitarke Loung Ung, a kroz njene oči glumica će ispričati priču o režimu koji je, smatra se, odgovoran za smrt milion i 700 ljudi.

Anđelina Džoli za medije je izjavila da je fascinirana ovom zemljom još od 2001. kada je u njoj snimala film o Lari Kroft. Sljedeće godine usvojila je sina Medoksa, koji je tada imao tek sedam mjeseci, a pronašla ga je u sirotištu u zapadnoj Kambodži.

Godine 2005. glumica je dobila državljanstvo Kambodže zbog svog zalaganja za ovu naciju. Nedavno je osnovala fondaciju Medoks Džoli-Pit, koja se bavi problemom siromaštva, a skoro je izjavila da će njene dužnosti u fondaciji preuzeti sada 14-godišnji Medoks za četiri godine. Medoks će takođe biti dio njenog filma o Kambodži.

Bonus video: