Diznijevi filmovi preko Amazonovih i Majkrosoftovih servisa

Tim dogovorima će biti povećan broj načina na koji se mogu gledati Diznijevi filmovi, a za sada to obuhvata oko 450 ostvarenja
1 komentar(a)
Diznilend, Foto: Shutterstock
Diznilend, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.09.2015. 14:00h

Kompanija Dizni (Disney) potpisala je sporazume s Amazonom i Majkrosoftom (Microsoft) koji će joj omogućiti da koristi njihove klaud (cloud) servise za digitalne filmove.

Tim dogovorima će biti povećan broj načina na koji se mogu gledati Diznijevi filmovi, a za sada to obuhvata oko 450 ostvarenja. Ta kompanaija već ima dogovore s Vudom, Gugl plejom (Google Play) i Ajtjunsom (iTunes).

Dizni je saopštio da će od danas korisnici Amazon videa i Majrkosoftovog Muvis end TV u SAD moći da se konektuju na Dizni muvis eniver (Disney Movies Anywhere). Pristupi filovima Diznija, Piskasra (Pixar), Marvela, kao i serijalu "Ratova zvijezda", biće omogućen na različite načine, među kojima je i aplikacija za Majrosoftov Eksboks 360 (Ebox) i Amazonove tablete Fajr (Fire), Fajr TV i Fajr TV stik.

Zainteresovani će moći da gledaju filmove preko Amazonove video aplikcije za televiziju, mobilne uređaje, kao i preko interneta.

Akcije Diznija danas su prije otvaranja berze skočile za dva odsto.

Bonus video: