Depardje prodaje sve što ima u Francuskoj

"Mislim da ću sve prodati što imam u Francuskoj. Ne želim više da budem dio te države, mada volim Francuze, ali ne i novinare koji se dodvoravaju vlastima", rekao je Depardje
5 komentar(a)
Žerar Depardje, Foto: Reuters
Žerar Depardje, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.09.2015. 08:22h

Francuski glumac Žerar Depardje koji ima rusko državljanstvo, planira da proda sve što ima u Francuskoj, rodnoj zemlji za koju kaže da ne osjeća da je njen dio.

Depradje (66) je izazvao burnu reakciju u javnosti kada je 2012. godine najavio da će vratiti svoj francuski pasoš zbog uvođenja velikog poreza za bogate.

Glumac je vlasnik nekoliko vinograda u Francuskoj i inostranstvu, a posljednjih godina je otvorio nekoliko restorana i prodavnica.

"Priča o porezu me gnjavi", rekao je Depardje koji je poznat po provokativnim izjavama.

"Mislim da ću sve prodati što imam u Francuskoj. Ne želim više da budem dio te države, mada volim Francuze, ali ne i novinare koji se dodvoravaju vlastima", rekao je Depardje.

Glumac je rekao da trenutno živi u Italiji i da će se uskoro preseliti u Bjelorusiju, ocjenjujući da je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko "simpatičan čovek".

"Iskreno ne volim u šta se pretvara Evropa. Ne volim ove rukovodioce u Francuskoj, Italiji i Njemačkoj", dodao je Derpardje insistirajući da će uvijek voljeti Francuze.

Ruski predsjednik Vladimir Putin li​č​no je glumcu uru​č​io ruski paso​š​ po​č​etkom 2013. godine, kada se Depardje preselio iz Francuske zbog​ ​visokog poreza.

Depardje od tada ne krije simpatije prema Putinu i Rusiji. On je u martu​ prošle godine​ lansirao satove na kojima pi​še​ "Ponosan ​š​to sam Rus".

Bonus video: