Završeno snimanje filma „Žena ludog Jovana“

Film govori o Kastelu Teodu, bjeguncu iz zatvora, koji se vraća u rodni Stolivgrad gdje ga čekaju duhovi prošlosti i neizmireni ljubavni računi
243 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Lutovac, Žena ludog Jovana, Foto: Privatna arhiva
Stevan Lutovac, Žena ludog Jovana, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.09.2015. 17:22h

Završeno je snimanje filma „Žena ludog Jovana“ Vladimira Kosića u kome glavne uloge tumače Stevan Lutovac, Jelena Perošević, Nebojša Đukanović iz grupe “Grim”, i Ivana Ćetković.

Film govori o Kastelu Teodu, bjeguncu iz zatvora, koji se vraća u rodni Stolivgrad gdje ga čekaju duhovi prošlosti i neizmireni ljubavni računi.

Ostvarenje, koje je snimano u Stolivu i Tivtu, okupilo je veliki broj multimedijalnih i alternativnih umjetnika iz Crne Gore, tako da su se u njemu našli i performerka i slikarka Daliborka Kordić-Bajrović, rok muzičar Zdravko Rosandić-Roksi, Emir Hodžić, Dragoljub Batinić, Tijana Bekonja.

"Žena ludog Jovana" je ljubavna priča, žanrovski veoma raznovrsna, u kojoj dominira duh mediteranske gotike.

Režiju i scenario filma potpisuje Vladimir Kosić, producent je Vesna Anastasija Božović (Astarte Nova)

Za muziku je bio zadužen barski muzičar Nebojša Đukanović i njegov bend “Grim”.

Stevanu Lutovcu je “Žena ludog Jovana” treći filmski projekat u kojem sarađuje sa Kosićem, a prethodno su zajedno uradili “Put na Titan” i “Crna ptica na belom zidu”.

Scene iz filma biće korišćene za spot grupe “Grim”, za pjesmu "Igla u oku tvoje duše", koja je inače i muzička tema ovog ostvarenja, dok će se neki djelovi naći u performansu slikarke Daliborke Kordić-Bajrović.

“Žena ludog Jovana” se nalazi u fazi postprodukcije i za nekoliko mjeseci publika će imati priliku da odgleda priču o Kastelu Teodu.

Bonus video: