Idris Elba odgovorio na napad da je "previše uličnog izgleda" za ulogu Džejms Bonda

"Uvijek se smij. Za to nije potrebna nikakva energija, i to uopšte ne boli. Naučio sam to na ulici", napisao je britanski glumac
4 komentar(a)
Idris Elba, Foto: Reuters
Idris Elba, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2015. 07:48h

Izjava Entonija Horovica, pisca i scenariste koji radi na franšizi filmova o Džejms Bondu "da Idris Elba ima previše uličan izgled, da bi igrao agenta 007", digla je mnogo prašine u filmskom svijetu.

Poslednjih dana priča o "crnom" Džejms Bondu, uzela je sve više maha, i brojni glumci i fanovi su počeli da se zauzimaju za taj scenario.

Kao jedan od najvećih kandidata da preuzme "baklju" od Danijela Krega (kojeg ugovor poslije četvrtog dijela "Spectre" vezuje za samo još jedan film), po filmskim kuloarima se najviše pominje ime Idrisa Elbe.

Pirs Brosnan, irski glumac koji je već igrao ulogu najpoznatijeg špijuna na svijetu, se među prvima javio i dao podršku Elbi. Brosnan smatra da njegov engleski kolega, čiji korjeni dolaze iz Siera Leonea, ima idealnu harizmu za ulogu agenta 007.

Međutim sijenku na cijelu priču je bacio jedan od glavnih scenarista Entoni Horovic.

Poznati scenarista je brzo zažalio zbog svoje izjave, pa se i javno izvinio zbog iste.

Horovic je dodao da u njegovoj izjavi nije bilo namjere za rasizam, nego da smatra da bi Adrian Lester (takodje glumac tamne puti) bio bolji za tu ulogu.

Idris Elba se takođe oglasio na svom Instagram profilu.

"Uvijek se smij. Za to nije potrebna nikakva energija, i to uopšte ne boli. Naučio sam to na ulici", napisao je britanski glumac.

Bonus video: