Posljednji nastavak “Star warsa” za rekorde

Prema predviđanjima oboriće rekord u zaradi kada su u pitanju bioskopi širom svijeta, a očekuje se suma od 615 miliona dolara
73 pregleda 2 komentar(a)
Star wars (Novina)
Star wars (Novina)
Ažurirano: 30.08.2015. 10:58h

Posljednji nastavak kultne franšize “Star Wars”, pod nazivom “The Force Awakens” prema predviđanjima oboriće rekord u zaradi kada su u pitanju bioskopi širom svijeta, a očekuje se suma od 615 miliona dolara, piše “Deadline”.

Ovaj film počeće da se prikazuje tek u decembru, a prema mišljenju eksperata, oboriće rekord po zaradi koji je postavio film “Jurassic World”, čija je premijera bila u junu.

“Jurassic World” u kojem glavnu ulogu tumači Kris Prat, nije postavio rekord samo u ukupnoj zaradi, već i za najbrže zarađenu milijardu i to u samo 13 dana prikazivanja u bioskopima, a “The Force Awakens” navodno će prevazići i tu cifru.

Stručnjaci koji su zaduženi za predviđanje uspjeha holivudskih filmova smatraju da će posljednji dio “Star Warsa” već tokom vikenda kada je zakazana premijera, producentima donijeti 300 miliona dolara od prodatih ulaznica u Sjedinjenim Američkim Državama i dodatnih 315 miliona od gledaoca iz ostatka svijeta.

Sedmi film iz franšize “Zvjezdanih staza” na velikim platnima će se naći 18. decembra, a prema planu istovremeno će se prikazivati u više od četiri hiljade bioskopa, odnosno deset hiljada sala.

Istog dana, ovaj film će se prikazivati u gotovo svim zemljama van SAD, osim Kine, gdje se u decembru ne prikazuju filmovi napravljeni u Holivudu.

Zakazivanje premijera u periodu božićnih i novogodišnjih praznika pokazalo se kao pun pogodak kod filma “Avatar” koji je 2009. godine na svjetskom nivou zaradio 2,8 miliona dolara.

Tradicija je do sada bila da se svi filmovi iz trilogije “The Star Wars” premijerno prikazuju prije ljeta, a prvi film tako je ugledao svjetlost dana 25. maja 1977. godine.

Eksperti predviđaju i da će po gledanosti “The Force Awakens” biti prvi film na top listi do kraja januara, a poređenja radi “Avatar”, čija je premijera takođe bila 18. decembra sedam vikenda je bio najgledaniji.

U istoj nedjelji zakazane su premijere filmova “Sisters”, “Joy”, “The Revenant”, “Point Brean” i “Snowden”.

“The Force Awakens” je prvi film od nekoliko najavljenih koji će tek biti snimljeni, a on će biti prikazan 30 godina nakon što su fanovi pogledali posljednji nastavak “Return Of The Jedi”.

“The Force Awakens” režirao je JJ Abrams, a u njemu će se pojaviti i glumci iz prve postave, kao što su Harison Ford, Mark Hamil, Keri Fišer i C-3PO, R2-D2 i Čuvbaka.

Bonus video: