Klajv Oven debituje na Brodveju

"Komad je izvanredan i ima tri odlične uloge. Sviđa mi se uloga kao i činjenica da je naš reditelj Dag dosta radio sa Pinterom", izjavio je Oven
51 pregleda 0 komentar(a)
Klajv Oven, Foto: Reuters
Klajv Oven, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2015. 09:53h

Britanski glumac Klajv Oven zamijeniće Holivud Brodvejom, gdje će debitovati u novoj adaptaciji komada "Stara vremena" (Old Times) nobelovca Harolda Pintera, prenosi Rojters.

Glumac, poznat po filmovima "Potomci" i "Bliskost", koji je ime izgradio u britanskom pozorištu, igraće u Pinterovoj predstavi iz 1971. zajedno sa svojim sunarodnicima Iv Best i Keli Rajli.

Oven igra Dilija. Njemu i njegovoj ženi Kejt u posjetu dolazi dugogodišnja prijateljica Ana, a taj susret će prouzrokovati mnogo pretećih emocija.

"Komad je izvanredan i ima tri odlične uloge. Sviđa mi se uloga kao i činjenica da je naš reditelj Dag dosta radio sa Pinterom", izjavio je Oven.

Britanski glumac i dobitnik nagrade "Toni" Daglas Hodž (Douglas Hodge) igrao je u nekoliko Pinterovih komada, a prvi put režira na Brodveju i to Pinterova "Stara vremena".

"Sarađivao sam sa Pinterom više od 10 godina. Bio mi je mentor, veliki prijatelj i skoro očinska figura za mene", rekao je Hodž o dramskom piscu koji je preminuo 2008. godine.

Pjevač i tekstopisac rok benda "Radiohead Tom Jork piše muziku za predstavu, koja će se igrati od 6. oktobra.

Bonus video: