Sanja Kraljević otkriva detalje sa seta, ali i koliko privatno voli da kuva

Na samom početku Kraljevićeva se prisjetila kako je došlo do njenog angažmana u okviru “Aromatične kuhinje”, te otkrila da prije ove kulinarske emisije nije imala iskustva sa radom pred kamerama
411 pregleda 1 komentar(a)
Sanja Kraljević, Foto: Privatna arhiva
Sanja Kraljević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.11.2018. 17:39h

Crnogorskoj publici, naročito onoj koja prate kulinarske emisije na televiziji, lice Sanje Kraljević veoma je poznato. Ona svakoga dana sa gledaocima Televizije Vijesti podijeli neki novi recept, a u okviru “Aromatične kuhinje” i demonstrira pripremanje tog jela.

U razgovoru za dodatak “Play”, ova Novljanka, otkrila nam je više o sebi, koliko privatno voli da kuva, izboru recepata i jela za naredne epizode, a podijelila je i informaciju o tome ko nakon snimanja pojede ono što je pripremila.

Na samom početku Kraljevićeva se prisjetila kako je došlo do njenog angažmana u okviru “Aromatične kuhinje”, te otkrila da prije ove kulinarske emisije nije imala iskustva sa radom pred kamerama. “’Aromatična kuhinja’ je moje prvo medijsko iskustvo. Malo neočekivane, ali lijepe okolnosti su dovele do toga da se pridružim timu koji realizuje ovu kulinarsku emisiju”, počinje ona.

“Iskreno, u tom momentu nisam bila ni svjesna koliko je ovo veliki projekat i koliko je rada potrebno za realizaciju jednog televizijskog formata. Sada smo već uigrani tim, koji iza sebe ima više od dvjesta snimljenih epizoda”, zaključuje ona.

Na pitanje koliko kući sprema sva ona jela koje publika vidi u okviru emisije, Kraljevićeva odgovara da, iako nije profesionalni kuvar, voli da sprema hranu i ne dosadi joj kuvanje čak i kada završi sa snimanjem koje podrazumijeva isto.

“U krugu prijatelja, kada organizujemo druženja, ja sam osoba koja je ‘zadužena’ da spremi nešto lijepo i ukusno. Bez obzira na moje godine, volim da pripremam nova i interesantan jela i kombinujem različite ukuse i arome. To je dio moga svijeta u kojem uživam i vjerujem da je kulinarstvo kreativno i inspirativno u svakom pogledu”, poručuje ona, a potom otkriva i kako se biraju jela koja će se naći na “jelovniku” “Aromatične kuhinje” i Televizije Vijesti.

“Iza cijelog projekta stoji veliki tim, od Televizije Vijesti sa tehničkom i producenatskom podrškom do Domaće trgovine koja je podržala ovaj projekat i u čijem Aroma marketu snimamo emisije. Tako i za pripremu imam tim sa kojim planiram nove recepte”, priznaje ona.

“Svake sedmice imamo jednu temu na osnovu koje kreiramo jela. Na primjer, nedavno smo jednu cijelu sedmicu posvetili jelima od bundeve. Nastojimo da jela budu jednostavna za pripremu, prilagođena našem podneblju i ukusima koje volimo, ali i da gledaocima predložimo da nešto novo probaju da spreme u svojim kuhinjama”, objašnjava Kraljević.

“Sve u svemu, veoma je inspirativno kreirati jela i podijeliti ih sa ljudima koji imaju iste strasti prema kulinarstvu”, odgovara ona.

Kraljevićeva otkriva i jela koja voli da sprema, ali i ona koja voli da jede.

Ono što najčešće spremam, a i najviše volim da jedem jeste čorba od karfiola koja je, pored toga što je veoma ukusna, izuzetno zdrava, a i jednostavna za spremanje. Izdvojila bih još i zapečene palačinke, koje su definitivno i najčešće jelo koje moji traže da im spremam. Volim da eksperimentišem, isprobavam razne kombinacije slatkih, slanih i kisjelih ukusa, tako da i sama često smislim neki sos ili jelo”, pohvalila se ona.

Gotovo da nema osobe koja redovno prati kulinarske emisije, a koja se bar jednom nije zapitala ko pojede svu hranu spremljenu za potrebe malih ekrana, a Kraljevićeva uz osmijeh odgovara da je to najčešće TV ekipa na samom setu.

“Oni su moji najbolji kritičari i degustatori (smijeh). Naš studio je jedinstven, jer se nalazi u Aroma marketu, tako da imamo priliku da jela podijelimo i sa kupcima, ali i zaposlenima u marketu. Veoma je lijepo iskustvo i kada imamo neočekivanu publiku koja prati kako snimamo”, nastavlja ona.

Kako kaže, kao i prilikom snimanja bilo koje druge emisije, dešavaju se greške, pa u njenom slučaju i da nešto ne “ispadne” kako treba iz prvog pokušaja, ali joj do sada u studiju ništa nije zagorjelo.

“Samo u jednoj epizodi je trebalo ponovo da pripremam jelo, ali smo se i tada veoma brzo organizovali i nastavili dalje sa snimanjem. Što se tiče anegdota, većinom se odnose na sugestije ljudi koji posmatraju proces snimanja, sa željom da nam pomognu ili predlože nešto oko samog recepta koji pripremam”, nabraja ona.

Na kraju razgovora, voditeljka i glavni kuvar u “Aromatičnoj kuhinji” otkriva ko je Sanja kada se kamere ugase.

“Van kamera sam sasvim obična djevojka, koja voli da provodi vrijeme sa familijom i prijateljima, da izlazi i igra video igrice. Iz Herceg Novog sam došla u Podgoricu prije devet godina, završila sam Fakultet za poslovne studije na ‘Mediteranu’ i trenutno pored ‘Aromatične kuhinje’ radim kao menadžer društvenih mreža i dodatno razvijam svoj mali privatni biznis”, pojasnila je ona.

“Aktivan život iziskuje dobru organizaciju i planiranje kako bih sve zamišljeno postigla i zasada mi to dobro ide”, odgovara Kraljevićeva, koja kaže da je i prije snimanja “Aromatične kuhinje” privatno voljela da gleda kulinarske emisije, a sada u njima traži i inspiraciju za svoj rad.

“Svakako da gledam, jer se uvijek trudim da steknem nova kulinarska znanja i dobijem nove ideje. Kada gledam kulinarske emisije, uglavnom su strane produkcije. Izdvojila bih Najdželu Loson i Džejmija Olivera, koji nam na svoj jedinstven način dočaravaju jela iz cijelog svijeta, a opet to rade na pristupačan i jednostavan način.

Najviše voli Marvelov i DC univerzum

Pored kulinarskih emisija, Kraljevićeva u slobodno vrijeme voli da pogleda i holivudske blokbastere, kako na striming platformama, tako i na televiziji i u bioskopu.

“Na televiziji pratim najčešće dokumentarne emisije. Takođe, putem striming servisa volim da pogledam najnovije serije, jer mi to omogućava da planiram svoje vrijeme efikasnije i na taj način ispratim nove epizode kada za njih imam vremena”, tvrdi ona.

“Pored serija, pratim i filmove, pogotovo serijale filmova vezane za Marvelov i DC univerzum”, ističe Kraljevićeva i za kraj daje svoju preporuku čitaocima dodatka “Play”.

“Preporučila bih serije koje su me oduševile u posljednje vrijeme, a to su: ‘Penny Dreadful’, ‘Black Mirror’, ‘Outlander’, ‘The Alienist’, ‘Happy’, ‘Stranger’, ‘Legion’ kao i ‘Tabula rasa’ koju trenutno gledam. Što se bioskopa tiče posljednje što sam pogledala je film ‘The Bohemian Rhapsody’ koji najtoplije preporučujem”, izdvojila je ona.

Galerija

Bonus video: