Studio Juniversal oborio rekord u zaradi

Za novi rekord studija Juniversal zaslužna je najviše Sjeverna Amerika, koja je dostigla sjajnu zaradu sa blokbasterima "Svijet iz doba Jure", "Paklene ulice 7", "Malci", "Pitch perfect 2" i "Pedeset nijansi siva"
0 komentar(a)
Svijet iz doba jure, Foto: Screenshot (YouTube)
Svijet iz doba jure, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.08.2015. 16:31h

Filmski studio Juniversal (Universal) ostvario je zaradu od 2,113 milijardi dolara na američkom tržištu ove godine, što je novi rekord u istoriji filmske industrije.

Prethodni rekord je postavio studio Vorner Bros (Warner Bros), koji je tokom 2009. godine zaradio 2,105 milijardi dolara na američkom tržištu, saopštio je filmski distributer Taramount.

Za novi rekord studija Juniversal zaslužna je najviše Sjeverna Amerika, koja je dostigla sjajnu zaradu sa blokbasterima "Svijet iz doba Jure" (639.8 miliona dolara), "Paklene ulice 7" (352.6 miliona dolara), "Malci" (321.1 milion dolara), "Pitch perfect 2" (183.8 miliona dolara) i "Pedeset nijansi siva" (166.2 miliona dolara).

"Mi radimo sa inspirisanim stvaraocima filmova, koji sa strašću pričaju divne priče, a sa ovogodišnjim raznolikim naslovima, bili bi srećni da postavimo rekorde u najvišim zaradama na bioskopskim blagajnama. Dijelimo ovaj uspjeh s našim partnerima i željno iščekujemo preostale filmove i rezultate do kraja ove godine," rekao je predsjednik distribucije Juniversal studija Nik Karpu.

Osim američkog rekorda, studio Juniversal je oborio i rekord na međunarodnom tržištu, time što je četiri mjeseca prije kraja godine na blagajnama ostvario rezultat od više od 3,78 milijardi i time sa prvog mjesta skinuo studio 20th Century Fox sa zaradom od 3,73 milijarde dolara, saopšteno je iz Taramounta.

U posljednjem kvartalu ove godine, studio Universal donosi filmove "Posjeta" (The Visit), novi triler M.Najt Šjamalana, avanturu "Everest", zatim novi film reditelja Denija Bojla "Stiv Džobs" (Steve Jobs), romantičnu gotičku dramu "Grimizni vrh" (Crimson Peak) reditelja Giljerma del Tora, kao i dramu "Pored mora" (By the Sea) rediteljske Anđeline Džoli Pit i horor komediju "Krampus".

Bonus video: