Može li R.R. Martin da ide u korak sa "Igrom prijestola"?

"Serija se kreće kao lokomotiva. Pišu scenarija od 60 strana, a ja pišem romane od 1.500. Ko će znati? Ima perioda u kojima brinem zbog toga. Nekad me je baš briga. Brigom neću ništa postići. I dalje sjedim za pisaćom mašinom i moram da pišem sljedeću scenu, sljedeću rečenicu... Ja ću samo ispričati moju priču, a oni svoju i adaptirati moje knjige, pa ćemo vidjeti”
0 komentar(a)
Džordž R.R. Martin, Foto: Screenshot (YouTube)
Džordž R.R. Martin, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.08.2015. 14:35h

Džordž R. R. Martin, pisac knjiga “Pjesme leda i vatre”, prema kojima je snimljena popularna serija “Igra prijestola”, ne može da se nosi sa tempom kojim se snimaju nove epizode.

Na konvenciji ljubitelja naučne fantastike u Spokejnu, pisac je upitan kada će biti objavljena knjiga “Winds of Winter”, a njegov odgovor nije se dopao fanovima.

"Serija se kreće kao lokomotiva. Pišu scenarija od 60 strana, a ja pišem romane od 1.500. Ko će znati? Ima perioda u kojima brinem zbog toga. Nekad me je baš briga. Brigom neću ništa postići. I dalje sjedim za pisaćom mašinom i moram da pišem sljedeću scenu, sljedeću rečenicu... Ja ću samo ispričati moju priču, a oni svoju i adaptirati moje knjige, pa ćemo vidjeti”, rekao je on.

Martin je takođe objasnio da će šesta sezona serije odstupati od knjiga, kao i da će možda poći “bržim alternativnim putem” do konačnog rješenja, prenosi B92.

Bonus video: