BROSNAN NEMA PROBLEMA SA TIM

Novi Bond da bude crnac ili gej - što da ne

"Bolje da počnemo da sjajnim crnim glumcem koji bi mogao da igra Džejmsa Bonda. Idris Elba ima harizmu, prisustvo, fizički odgovara"
132 pregleda 10 komentar(a)
Pirs Brosnan, Foto: Reuters
Pirs Brosnan, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2015. 09:13h

Novi Džejms Bond mogao bi da bude crnac ili gej, smatra Pirs Brosnan koji je tajnog agenta 007 igrao u nekoliko filmova 1990ih.

"Naravno. Što da ne?", rekao je irski glumac na pitanje magazina "Details" da li može da zamisli Bonda kao homoseksualca.

Brosnan je rekao i da sumnja da će producent filmova o Bondu Barbara Brokoli dozvoliti da, dok je živa, Bond postane gej. "Ali bi to bilo interesantno za gledanje", dodao je on.

"Bolje da počnemo da sjajnim crnim glumcem koji bi mogao da igra Džejmsa Bonda. Idris Elba ima harizmu, prisustvo, fizički odgovara", rekao je Brosnan.

Elba (42) glavni je favorit da nasluhedi Danijela Krejga koji je poslhednjih deset godina igrao čuvenog britanskog agenta.

Brosnan je Bonda igrao 1990ih u filmovima "Zlatno oko", "Sjutra ne umire nikada", "Svijet nije dovoljan" i "Umrijeti drugog dana".

Njegovi komentari objavljeni su pet mjeseci pošto je još jedan Bond - Rodžer Mur šokirao javnost komentarom da nacionalnost treba da bude faktor u izboru novog Bonda.

"Iako su Džejmsa igrali Škot, Velšanin i Irac, mislim da bi njega trebalo da igra Englez", francuski "Pari Mač" citirao je 87-godišnjeg glumca koji je Bonda igrao u sedam filmova od 1973. do 1985.

Mur je, međutim, rekao da su njegovi komentari izvučeni iz konteksta. "Kada novinar pita da li Bond treba da bude Englez i vi se sa time složite, a onda vas citira kao da ste to rekli o Idris Elbi, to je van konteksta", rekao je on.

Elbi, rođenom u Londonu, otac je iz Sijera Leonea a majka iz Gane. Poznat je po ulozi nekadašnjeg južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele u filmu "Mandela" i seriji "The Wire".

U Ijan Flemingovim romanima o Bondu, prema kojima su filmovi rađeni, Bond je sin Škota i Švajcarkinje i veći dio djetinjstva proveo je van Britanije. Siroče sa 11 godina, fiktivni heroj živio je sa tetkom u jugoistočnoj Engleskoj i obrazovao se u Edinburgu.