Indijanca Vinetua će igrati glumac iz Albanije

„Snimanje mi je otvorilo sva ta vrata i ne žalim što sam otišla. Pogotovo mi je drago što sam bila tamo tokom rata, jer sam se angažovala u pružanju pomoći, a to ne bih mogla da sam ostala kući“, ispričala je Rajter
138 pregleda 11 komentar(a)
Vinetu (Novina)
Vinetu (Novina)
Ažurirano: 23.08.2015. 17:27h

Producenti filma u čijem je centru pažnje Indijanac Vinetu, nakon duge potrage za glavnim glumcem, odlučili su da za njegovo tumačenje angažuju Albanca koji živi u Njemačkoj, piše portal 24sata.hr.

Iako su u početku razmišljali da za potrebe snimanja glavnu ulogu dodijele pravom Indijancu, Vinetoua će tumačiti Albanac čije ime još nije otkriveno.

Do sada se film snimao u Rijeci u Guvernerovoj palati i ruševini fabrike Benčić, koja „glumi“ ozloglašeni zatvor Juma, a set se nedavno preselio u okolinu Fužine, gdje će se snimati scene iz gradića i sela Divljeg zapada, pa su tamo nikli saluni i klasična mjesta za vezivanje konja iz tog perioda, dok je u Novoj Vindolskoj preko noći napravljeno indijansko selo.

Tri filma o poglavici Apača snimaće se od Učke do Trogira, prenose hrvatski mediji, a za tu priliku angažovano je na stotine statista, kojima je uslov za honorarni posao bio da izgledaju egzotično i da umiju dobro da jašu konje. Prema navodima portala, producenti su tražili i osobe koje su spremne da se za potrebe snimanja filma skinu goli.

„Hrvatska ima prostore koji mogu dočarati Ameriku. Radujemo se povratku u mjesto gdje je sniman i prvi serijal“, kazali su iz producentske kuće Rat Pack.

U prvom serijalu glumila je hrvatska glumica Dunja Rajter, koja sada ima sedamdeset pet godina, a kojoj je angažman u filmovima o Vinetou otvorio vrata zapadne produkcije.

Dunja je glumila u dva filma o legendarnom poglavici Apača i to u onom iz 1963. i 1964. godine, a tada je oživjela lik ratoborne šankerice iz jednog od gradskih salona.

Ubrzo je počela da dobija mnoštvo ponuda, uključujući i ponudu za poziranje američkog izdanja magazina Playboy, koji je tada bio u potrazi za egzotičnim ženama sa istoka Evrope.

Taj angažman omogućio joj je i da u Njemačkoj ostvari karijeru pjevačice i glumice, pa joj nije žao što se nije vratila u Hrvatsku.

„Snimanje mi je otvorilo sva ta vrata i ne žalim što sam otišla. Pogotovo mi je drago što sam bila tamo tokom rata, jer sam se angažovala u pružanju pomoći, a to ne bih mogla da sam ostala kući“, ispričala je Rajter.

Ona je 2003. godine u „Old Surehandu“ igrala Muter Tik, odnosno poznatu madam čije su djevojke željeli svi kauboji, a 2012. je tumačila Mari Laveo, vudu sveštenicu u „Winnetou II“.

Rajter se 2009. nakon 25 godina veze udala u Zadru za njemačkog producenta.

Bonus video: