Završili petu fazu "Ognjila": Film o izgradnji dalekovoda Lastva Grbaljska – Čevo

145 pregleda 0 komentar(a)
film Ognjilo, Foto: Privatna arhiva
film Ognjilo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.10.2018. 13:30h

Proteklog vikenda na Čevu je završena peta faza snimanja dokumentarnog kratkometražnog filma “Ognjilo” reditelja Vladimira Perovića, koji je izabran na konkursu Ministarstva kulture, a u produkciji Centra za kulturu Tivat.

Snimanje prati izgradnju dalekovoda Lastva Grbaljska – Čevo, a u ovoj fazi su konačno snimljeni stubovi koji se uveliko postavljaju, pa je na red došla i lokacija na kojoj je film sniman do sada tokom dvije godine.

“Dinamika snimanja filma uveliko zavisi od dinamike postavljanja stubova. Sljedeća faza koju očekujemo da snimimo jeste razvlačenje i montiranje žica, i naravno puštanje struje kroz iste. Idealno bi bilo, kako je reditelj zamislio, da to bude zimski sniježni period, jer smo snimali sva godišnja doba, ali snijeg još uvijek ne. Nadamo se da će nam se ova želja ispuniti, iako je izuzetno zahtjevno snimati u takvim uslovima, koje ne smijemo lažirati jer je u pitanju dokumentarni film. Snimamo istinu, i želimo da publika tako doživi radnju. Ova faza filma snimana je uz koordinaciju sa CGES-om i njihovim inženjerima i radnicima ”, izjavila je producentkinja filma Jelena Đorđević Božović.

Pored reditelja Perovića, ekipu filma čine snimatelj Milan Stanić, Ivan Čojbašić, zvuk Sead Šabotić, junak Drago Vujović.

Bonus video: