Lupita Niongo debitovala u pozorištu

Tridesetdvogodišnja glumica igraće glavnu žensku ulogu u predstavi “Eclipsed”, čija je radnja smještena u vrijeme Liberijskog građanskog rata
0 komentar(a)
Lupita Njongo, Foto: Reuters
Lupita Njongo, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.08.2015. 08:35h

Oskarovka, Lupita Niongo prvi put će igrati u pozorištu, a njen debi biće u Brodvejskom pozorištu sa predstavom “Eclipsed”, prenosi E!Online.

Ne samo da će publika imati priliku da prvi put vidi Niongo u predstavi, koju je režirao Danai Gurira, poznat kao samuraj Mičon iz serije “The Walking Dead”, već će gledati djelo koje do sada nije igrano.

Tridesetdvogodišnja glumica igraće glavnu žensku ulogu u predstavi “Eclipsed”, čija je radnja smještena u vrijeme Liberijskog građanskog rata, a prati supruge pobunjenih oficira koje su zarobljene.

“Danai Gurira je napisao sjajan scenario, koji predstavlja strašan konflikt u postkolonijalnoj Africi. Priča o Liberijskom građanskom ratu i ženi koja ga je okončala ujedno je srceparajuća, ali vas i tjera da razmislite o smislu života”, kazao je umjetnički direktor Brodveja, Oskar Eustis.

“Počastvovani smo što ćemo ugostiti nesvakidašnju Lupitu Niongo u ovoj predstavi koja je od velikog značaja”, dodao je on.

Bonus video: