PALA PRVA KLAPA NOVE CRNOGORSKE SERIJE

"Dojč kafe" Urbana lokalna komedija koja će nasmijati publiku

Glavne uloge povjerene su Dušanu Kovačeviću koji tumači fensera Simona Separe, Milivoje Obradović igra Mihu The Mana koji vidi sebe kao urbanog umjetnika, dok će Zoran Vujović utjelotvoriti Danila
106 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2015. 20:10h

Prva klapa nove crnogorske serije "Dojč kafe" pala je preksinoć u podgoričkom lokalu Elit. U pitanju je prvi crnogorski sitkom koji donosi priču o tri prijatelja koji otvaraju zajednički kafić.

Glavne uloge povjerene su Dušanu Kovačeviću koji tumači fensera Simona Separe, Milivoje Obradović igra Mihu The Mana koji vidi sebe kao urbanog umjetnika, dok će  Zoran Vujović utjelotvoriti Danila.

Rukolu, dijete bogataša koje  ima trideset i pet godina, i konačno je napustio očevo stakleno zvono. 

"Ovo je urbana komedija koja će nasmijati publiku i ispričati modernu eru Podgorice, sa svim njenim vrlinama. Potrudićemo se da ispričamo priču kroz tri najbolja prijatelja koji otvaraju kafić. Oni su suprotni likovi i iz različitih motiva to rade", otkriva scenario Dušan Kovačević koji je pored igranja glavne uloge, na sitkomu angažovan i kao producent.

Zoran Vujović svjestan je da je prvi sitkom u kojem i sam učestvuje "veliki zalogaj".

"Od same ideje smo Dule, Mišo i ja u tome. Za sada imamo super energiju, a nadam se da će tako biti i do kraja", ističe Vujović dodajući da uživa dok glumi Danila Rukolu.

"To je čovjek koji je krivo odrastao. Njegovi roditelji su bogati, a on ima svoja vjerovanja i uvjerenja i nailazi na nerazumijevanje svoje familije. Pokušava da živi od svog posla i da se sam snalazi u životu, ali mu ne polazi za rukom i  tu je komedija situacija jer upada u posao sa svoja dva najbolja prijatelja i želi da pokaže svom ocu da ne moraju da ga tretiraju kao kretena", kaže o svom liku Vujović.

Pored Kovačevića, Obradovića i Vujovića u seriji glume, između ostalih, i Ljubica Barać Vujović, Andrea Mugoša, Marko Janketić, Marinko Madžalj,  Jelena Rakočević-Nenezić, Marko Baćović, Emir Hadžihafizbegović.

"Ovo je životna priča koju srijećemo na svakom koraku, ali se ne obaziremo. Ovi momci su to odlično napisali, a glumačka ekipa je sjajna", istakla je Ljubica Barać-Vujović koja u ovom sitkomu igra Gazda Dragicu.

Režiju potpisuje Milorad Milinković, scenario Stefan Bošković i Aleksandar Radunović, direktor fotografije je Dimitrije Joković, dok je izvršni producent Ivan Đurović.

Iako je ovo prvi sitkom, Bošković tvrdi da nije bilo teško napisati scenario za ovakvu formu.

"To jeste specifična forma jer je vezana za jedan prostor i stalni broj likova koji tu cirkulišu, no 'Dojč kafe' neće biti klasičan sitkom. Imali smo dilemu da li će to biti namijenjeno samo lokalnoj publici, ali smo na kraju odlučili da kroz verbalna rješenja to proširimo, tako da se ova priča nalazi između sitkoma i serije, pa se nadamo regionalnoj prolaznosti", ne krije svoje ambicije Bošković.

Mladu ekipu, koja prvi put radi sitkom, upotpunjuje i crnogorska dizajnerka Milena Đurđić koja je zadužena za kostime.

"Ovo je moj prvi rad na seriji, i ulazeći polako u ovo vidjela sam da je to kompleksan posao i potrebno je pažljivo pročitati scenario. Počeli smo da radimo sa malim sredstvima i vjerujemo istinski u ovaj projekat. Zadovoljna sam i ekipom i timom najviše zbog toga jer se svi uključuju jedni drugima da pomognu", objašnjava Đurđićeva koja je prve skice za kostime napravila čim je dobila scenario, a od režisera je imala zahtjev da nema karikiranja, čega se i pridržavala.

Prisutni su preksinoć imali priliku da prisustvuju snimanju jedne scene u kojoj Simon Separe sanja da otvara kafić, a na set su došle i brojne zvanice i prijatelji među kojima su i Nina Žižić, Bane Nedović, ali i Edo Abdović čija će pjesma "Čežnja" biti naslovna numera serije.

Projekat "Dojč kafe" podržali su, između ostalih Javni servis, Opština Podgorica, ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova i kulture, TO Budva, Splendid, Vinarija Lipovac, Hipotekarna banka, Carlsberg, G3Spirits, Dr Trade, Gorenje, Kramar, Auto Škoda, Auto Čačak. 

Osam epizoda biće završeno do 21. jula, a snimanje će biti nastavljeno u septembru, kada će se napraviti još toliko, a biće spremne za prikazivanje u novembru.

Milinković: Neke stvari zavise od budžeta, a neke od pameti

Režiser "Dojč kafea" uvijek uživa kad je dio projekta koji je duhovit, inteligentan i kvalitetan. Iako vjeruje u "Dojč kafe", nije želio da prognozira hoće li ovaj projekat osvojiti region.

"Uspjeh ne zavisi od kvaliteta. Hiljadu drugih stvari više utiče na gledanost, kao recimo termin u kojem se pušta serija, koliko će se dobro prodati... Svakako da bih volio da ovo doživi X sezonu" kaže on, dodajući da je ideja kad su sitkomi u pitanju, najbitnija.

"Neke stvari zavise od budžeta, a neke od pameti. Ne kažem da se može bez novca, ali se trudimo da isplivamo i da gledaoci ne vide kakav je budžet bio", ističe Milinković.

Galerija

Preporučujemo za Vas