Zvijezda iz osamdesetih pronađena mrtva

Amanda, koja se se proslavila ulogom Sindi Mansini u tinejdžerskoj komediji " Can't Buy Me Love", umrla je u svoj kući u Koloradu
71 pregleda 5 komentar(a)
Amanda Peterson, Foto: Printscreen (YouTube)
Amanda Peterson, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 07.07.2015. 10:49h

Glumica Amanda Peterson preminula je u 43. godini.

Tijelo glumice pronađeno je u njenom domu u Koloradu.

Amanda, koja se se proslavila ulogom Sindi Mansini u tinejdžerskoj komediji "Can't Buy Me Love", umrla je u svoj kući u Koloradu.

Njen otac je rekao američkim medijima da se porodica zabrinula kada se Amanda nikome nije javljala dva dana, da bi je pronašli mrtvu u njenom domu u nedjelju.

Uzrok smrti još uvijek nije poznat.

Amanda je posljednji film snimila 1994. godine, kada je odlučila da se povuče i preseli u Kolorado.

Njena najpoznatija uloga bila je u već spomenutom filmu "Can't Buy Me Love", u kojem je glumila uz Patrika Dempsija, zvijezdu serije 'Uvod u anatomiju'.

Amanda je glumačku karijeru započela sa devet godina. Glumila je u filmovima 'Annie', 'Explorers' - gdje joj je kolega bio River Finiks koji je od predoziranja preminuo sa samo 23 godine. Njein posljednji film bio je 'WindRunner' nakon kojeg je odlučila da napusti filmsku industriju.

Prema njenoj biografiji, 2011. godine upisala je magistarske studije na univerzitetu u Koloradu, a pisala je i autobiografiju.

Iza sebe je ostavila dvoje djece koje je dobila sa suprugom Davidom Hartlijem. Bio joj je to drugi brak. Prije Davida, bila je udata za Džozefa Skutvika.

Bonus video: