Upoznajte glumicu čije ste tijelo gledali u sceni gole Sersei Lanister

Za ulogu dvojnice Lene Hedi, u kojoj je ponosna Sersei Lanister prisiljena na "hod srama", prijavilo se više od 1.000 glumica
318 pregleda 1 komentar(a)
Sersei Lanister, Foto: Screenshot (YouTube)
Sersei Lanister, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.06.2015. 19:34h

Još niste zaboravili scenu iz serije "Igra prijestola" u kojoj gola Sersei Lanister hoda ulicama, a za njom ide masa ljudi koja je gađa trulim povrćem i voćem, pljuje po njoj i naziva je pogrdnim imenima, dok iza povorke ide sveštenica koja stalno viče "Sramota"?

U toj sceni tijelo koje vidite, nije tijelo lijepe Lene Hedi, već je ulicama Dubrovnika, gdje je scena snimana, gola prošetala glumica Rebeka Van Kliv.

"To je bilo jedno od najstrašnijih i istovremeno i najljepših iskustava u mom životu", kazala je glumica za Entertainment Weekly.

"Nisam ni sanjala da ću ikad biti u Dubrovniku, okružena stotinama statista koji bacaju hranu na mene, ali je iskustvo bilo nevjerovatno", dodala je ona.

Za ulogu dvojnice Lene Hedi, u kojoj je ponosna Sersei Lanister prisiljena na "hod srama", prijavilo se više od 1.000 glumica.

Rebeka Van Kliv, koja se našla među sedam finalistkinja, ranije nikad nije igrala ulogu u kojoj je gola.

"Trebao nam je neko ko je mogao da hod srama učini stvarnim, neko ko je istovremeno mogao da oponaša Lenin integritet i senzibilitet. Sve to smo pronašli u Rebeki. Ona je božji dar", kazao je reditelj Dejvid Nuter.

Njena uloga u seriji je bila strogo čuvana tajna, pa ni Rebekini najbliži prijatelji i familija nisu imali pojma o svemu.

Ali, iako uloga dvojnika često ostane tajna, britanski mediji su učinili da svijet sazna za Rebekinu ulogu.

"To je definitivno najteža stvar koju sam uradila u životu, ali i jedno od mojih najboljih iskustava. Nadam se da će moja sljedeća uloga biti ona u kojoj na svom tijelu nosim i svoju glavu", kazala je ona.

Bonus video: