U Budvi će se snimati novi film legendarnog producenta?

U hotel Splendid je došao sa Ričardom Grejom koji je adaptirao scenario i koji će režirati film
82 pregleda 0 komentar(a)
Mario Kasar, Foto: Vuk Lajović
Mario Kasar, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.06.2015. 14:11h

Plaža elitnog crnogorskog hotela Splendid , mogla bi do jeseni postati otvoreni filmski studio , ukoliko svjetski poznati producent „holivudske industrije snova“ Mario Kasar odluči da jednu od scena iz svog novog filma, snimi u Crnoj Gori .

Naime, prošlog vikenda je odsjeo u hotelu Splendid, kako bi obišao taj rizort, ali i još nekoliko plaža duž obale na kojima će možda snimati svoje novo ostvarenje. Kasar, koji je između ostalih, producirao serijale filmova o Terminatoru, Rambu, brojne akcione blokbastere poput Totalnog Opoziva, Crvenog usijanja, ali i Niskih strasti, planira da snimi rimejk horror filma japanskog reditelja Takaši Mikea (Takashi Miike), zasnovanog na romanu Ruja Murakamija "Audicija" iz 1999-te godine .

U hotel Splendid je došao sa Ričardom Grejom koji je adaptirao scenario i koji će režirati film.

“Ričard je sa suprugom radio na scenariju i mislim da su uradili veoma dobar posao, a sada smo u potrazi za lokacijama na kojima ćemo snimati film. Crna Gora nam se veoma dopala. Inače veći dio radnje filma skoro 70 odsto, dešava se u enterijeru, stanu, kafeima, restoranima, hotelima, ali u jednom momentu on odvodi djevojku u rizort. I u tom smislu ovaj bi bio fantastičan .Ovaj dio obale je prekrasan”, kaže prosljavljeni producent.

Na opasku, da je zahvaljujući njemu I Crna Gora na svojevrsnoj audiciji , Kasar kaže da će je rado realizovati ako se za to stvore uslovi: “Neću obećavati nešto što neću moći da ispunim – to bi bilo neozbiljno .Ono što sada mogu da kažem je da ću učiniti sve da sa ekipom dođemo baš ovdje.Ovo je zaista pravi raj na zemlji –idealan za našu priču. Imao sam predznanje o Crnoj Gori, moja majka je Italijanka ali fotografije i realnost se ne mogu uporediti, ističe Kasar .

Audicija “horor snimljen 1999. prati priču o udovcu koji na nagovor prijatelja producenta organizuje lažnu audiciju, kako bi sebi pronašao novu ženu. Jedna od “kandidatkinja”, koja krije mračnu tajnu će ga potpuno opčiniti.

Potragu za idealnom lokacijom Kasar već danas nastavlja u Hrvatskoj uz podršku tamošnje produkcijske kuće Avantura, koja se bavi evropskim koprodukcijama.

Bonus video: