Snima se novi serijal "Fazona i fora"

Ovom prilikom je najavljeno da će u novom serijalu "Fazona i fora" biti uvedene i nove rubrike, a otrkiveno je samo da će dvije od njih nositi naziv "Uzrečice i nizrečice" i "Šio mi ga Đura za litru pasulja"
146 pregleda 3 komentar(a)
Ljubivoje Ršumović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ljubivoje Ršumović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 01.06.2015. 17:41h

Snimanje novog serijala popularne serije za djecu "Fazoni i fore" počelo je danas u dvorcu Fantast, nadomak Bečeja, u koprodukciji Radio televizije Vojvodine i "Pauer medija prodakšn" iz Novog Sada.

"Početak snimanja novog serijala poklapa se sa tridesetom godišnjicom od snimanja prve epizode ove serije uz koju su odrasle i odrastale mnoge generacije", rekao je autor serijala, poznati pjesnik za djecu Ljubivoje Ršumović.

On je na konferenciji za novinare kazao da "Fazoni i fore" imaju funkciju da štite odrastanje i vode računa o odrastanju najmlađih i da će tako biti i u novom serijalu.

Po riječima Ršumovića, akteri serije su prepoznatljivi Raša Popov, Mirjana Karanović i drugi, ali je ekipa i značajno podmlađena, a novo lice je djevojčica Andrea Hrček.

Direktor serije Dina Vranešević rekla je da će u novom serijalu biti snimljeno 15 polusatnih epizoda. "Planirano je da poslije prvih kadrova drugi dio snimanja bude između 1. i 20. jula, a treći u septembru, dok je emitovanje planirano za kraj godine", rekla je Vranešević.

Ona je pojasnila da termin emitovanja nije slučajno određen jer "Fazoni i fore", kako je kazala, okupljaju cijelu porodicu a porodice su u periodu novogodišnjih i božićnih praznika uvijek na okupu.

Popularni Raša Popov prisjetio se kako je prije 30 godina postao glumac u ovoj seriji i do dan danas, po mišljenju svih, i ostao zaštitni znak "Fazona i fora".

"U to vrijeme sam bio urednik Dnevnika TV Beograd kada me Ljubivoje Ršumović pitao da glumim mađioničara u seriji Fazoni i fore. Moj predlog je bio da to bude Ljuba Tadić, ali je Ršum rekao da je Ljuba suviše namršten i da mu treba neko ko će i glasom i likom za vrlo kratko vreme ozariti djecu. Od tada sam ja u seriji", rekao je Popov.

Režiser novog serijala je Vuk Ršumović, muzički urednik Aleksandar Dujin, a u glumačkoj ekipi su i Uroš Petrović, Milana Vranešević, Borka Tomić, Viktor Savić, Goran Jevtić, brojni novinari, voditelji, spikeri, sportisti i drugi glumci koje produkcija čuva kao iznenađenje.

Ovom prilikom je najavljeno da će u novom serijalu "Fazona i fora" biti uvedene i nove rubrike, a otrkiveno je samo da će dvije od njih nositi naziv "Uzrečice i nizrečice" i "Šio mi ga Đura za litru pasulja".

Bonus video: