JAVNE NABAVKE

Hrvatski javni servis uvodi erotske emisije: To ljude zanima više od politike

Erotska emisija je predviđena za emitovanje na Trećem programu HTV čiji je urednik Dean Šoša, a planirano je dvadesetak polusatnih epizoda koje bi se prikazivale poslije 23 sata
134 pregleda 6 komentar(a)
Sajam erotike Venera, Berlin, Foto: Reuters
Sajam erotike Venera, Berlin, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2015. 16:06h

Hrvatska radio-televizija (HRT) je na poziv za javnu nabavku programa od nezavisnih proizvođača dobila ukupno 204 ponude, najviše za "kratke formate" o nauci i obrazovanju i zabavne emisije, ali i tri ponude za erotsku emisiju kao planiranu novost u programu javne televizije.

Kako je stajalo u pozivu, HRT je tražio emisiju o erotici koja će "na moderan, informativan, provokativan i senzualan način kod gledalaca podsticati radost življenja i ljubavi", prenijela je agencija Hina.

U pozivu nije bilo nikakvih ograničenja, osim zakonskih, a jedini uslov je bio da emisija ne smije da se odvija u klasičnom televizijskom studiju.

Erotska emisija je predviđena za emitovanje na Trećem programu HTV čiji je urednik Dean Šoša, a planirano je dvadesetak polusatnih epizoda koje bi se prikazivale poslije 23 sata.

Šoša je prije zatvaranja poziva za nabavku programa rekao da je interes za erotsku emisiju veliki jer, kako navodi, gledaoce naizgled više zanima politika, što nije istina, pošto je ljudima erotika puno važnija od politike.

Kako je Šoša istakao u Novom listu, buduće autore neće ničim sputavati a voditelji erotske emisije na HRT-u "mogu biti akademici, modeli i 'alieni', ako se jave".

Na HRT-u dosad nisu odgovorili ko im je ponudio erotsku emisiju i za koju cijenu jer ističu da je obrada ponuda u toku.

Preporučujemo za Vas