Džordž Miler: Biće novih priča o Pobješnjelom Maksu

Miler je rekao da bi sljedeći film sa Maksom mogao da se zove "Mad Max: The Wasteland" (Pobješneli Maks: Pustara), ali je upozorio ljubitelje serijala da ga ne zapitkuju kada će se pojaviti u bioskopima
171 pregleda 1 komentar(a)
Pobješnjeli Maks,, Foto: BETA Photo
Pobješnjeli Maks,, Foto: BETA Photo
Ažurirano: 19.05.2015. 14:19h

Australijski režiser Džordž Miler (George Miller) potvrdio je da priprema nastavke filma "Pobešnjeli Maks: Autoput bijesa" (Mad Max: Fury Road), koji su kritičari gotovo jednoglasno pohvalili, i s kojim se Miler poslije 30 godina pauze vratio svom postapokaliptičnom antiheroju, pišu danas svjetski mediji. "Autoput bijesa" ušao je u bioskope 14. maja, dobio je fantastične kritike i prvog vikenda je širom svijeta zaradio 110 miliona dolara - što je najbolje otvaranje u Milerovoj karijeri, koja pored četiri filma o Pobješnelom Maksu uključuje "Vještice iz Istvika", "Bejb, prase u gradu" i "Ples malog pingvina".

Kako danas piše Nju muzikal ekspres (NME), Miler je u svom prvom tvitu obećao da će biti još filmova o Pobješnelom Maksu. U jednom odvojenom intervjuu, koji je prenošen preko interneta, Miler je potvrdio svoje ranije izjave da je "Autoput besa" zamišljen kao prvi u novoj trilogiji. Takođe je rekao da je scenario za sljedeći segment već napisan.

"Već imamo jedan scenario i napisanu novelu. To se desilo jer je uslijed odlaganja (snimanja 'Autoputa besa') i pisanja pozadine (likova u filmu), naprosto došlo do proširenja", objasnio je Miler. "Autoput besa" je osmišljen još krajem devedesetih godina prošlog vijeka, ali je realizacija odlagana iz raznih razloga kao što su teroristički napad od 11. septembra 2001, koji je projekat učinio politički osjetljivim, kao i velike poplave u Australiji 2011. godine, koje su izmijenile izgled planiranih lokacija za snimanje.

Miler je rekao da bi sljedeći film sa Maksom mogao da se zove "Mad Max: The Wasteland" (Pobješneli Maks: Pustara), ali je upozorio ljubitelje serijala da ga ne zapitkuju kada će se pojaviti u bioskopima.

"Pa ovaj sam završio prije samo 12 dana! Rekoh nekome da je to isto kao kad pitaš ženu, koja se upravo porodila, 'a kad ćeš dobiti sljedeću bebu'", rekao je Miler (70).

Britanski glumac Tom Hardi, koji je u ulozi Maksa zamijenio Mela Gibsona, nedavno je potvrdio da je potpisao da će igrati u još tri filma sa istim junakom, ako se oni budu snimali. Milerovo nadahnuće Maksom je toliko da su se neke priče o njemu, koje se dešavaju prije radnje iz "Autoputa besa" našle u stripu, i prvo takvo izdanje pojaviće se sjutra, u izdanju Di-Si komiksa (DC). Kako danas piše magazin Ju-es tudej (USA Today), prva sveska će se baviti glavnim negativcem "Autoputa bijesa", Besmrtnim Džoom i njegovim vjernim "ratnim dječakom", Nuksom. Naredna sveska, sa Furiozom - koju u filmu igra Šarliz Teron (Charlize Theron) - pojaviće se 17. juna, a 8. jula i 5. avgusta slijede priče u kojima je glavni junak sam Maks.

Bonus video: