Festival "Moja Evropa": Naše društvo je postalo surovo prema različitostima

Svoj osvrt na teme iz tih filmova dali su pisac Nikola Nikolić i aktivistkinja za ženska prava Maja Raičević, koji su govorili na panel diskusiji pod nazivom "Život u Evropi"
51 pregleda 0 komentar(a)
Festival Moja Evropa, drugo veče, Foto: IGAP
Festival Moja Evropa, drugo veče, Foto: IGAP
Ažurirano: 14.05.2015. 07:49h

Podgorička publika je i sinoć imala priliku da uživa u festivalu kojim se promovišu evropska kratkometražna filmska produkcija i različita viđenja Evrope.

"Na drugoj večeri festivala "Moja Evropa", koji organizuje nevladino udruženje Inicijativna grupa Alpbah Podgorica (IGAP), u saradnji sa NVO Citizens of Europe, sa sjedištem u Berlinu, i Kulturno-informativnim centrom "Budo Tomović", prikazana su četiri filma u kojima je obrađena problematika ljudskih prava. Svoj osvrt na teme iz tih filmova dali su pisac Nikola Nikolić i aktivistkinja za ženska prava Maja Raičević, koji su govorili na panel diskusiji pod nazivom "Život u Evropi", navodi se u saopštenju IGAP-a.

Kako su istakli, naše društvo je postalo surovo prema različitostima, a većina ljudi podložna predrasudama i ravnodušna na nasilje.

"Stoga je po njihovom mišljenju važno odbaciti predrasude i dopustiti onom ljudskom da pobijedi ono društveno u nama. Panel diskusijom je zvanično završen dvodnevni festival kratkometražnog filma "Moja Evropa", koji je do sada organizovan u dvadesetak evropskih država, a ove godine po prvi put i u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: