Podgorica: Dvodnevni festival kratkometražnog filma "Moja Evropa"

0 komentar(a)
Moja Evropa
Moja Evropa
Ažurirano: 12.05.2015. 14:33h

U Podgorici je sinoć otvoren dvodnevni festival kratkometražnog filma "Moja Evropa", koji organizuje nevladino udruženje Inicijativna grupa Alpbah Podgorica (IGAP), u saradnji sa NVO Citizens of Europe, sa sjedištem u Berlinu, i Kulturno-informativnim centrom “Budo Tomović”.

"Tokom prve večeri festivala prikazano je šest filmova evropskih umjetnika u kojima su obrađene teme koje se tiču problema migranata, siromaštva i terorizma. Nakon filmske projekcije, uslijedila je panel diskusija na kojoj su filmska kritičarka Maja Bogojević i novinar Brano Mandić sa podgoričkom publikom podijelili svoje viđenje ovih problema, ističući da su ljudska bića veliki potencijal, poslodavci ti koji treba da stvaraju vrijednosti, a takmičarski duh i nedostatak kolegijalnosti glavni uzroci otuđenosti", navodi se u saopštenju IGAP-a.

Kako je saopšteno iz ovog nevladinog udruženja, za drugo veče festivala je pripremljen interesantan repertoar, na kome su se našli filmovi kosovskog, holandskog i njemačkih režisera.

"Projekcija će se održati večeras u multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović", nakon čega će biti organizovana panel diskusija na kojoj će govoriti pisac Nikola Nikolić i aktivistkinja za ženska prava Maja Raičević. Početak je zakazan za 20.00h, a ulaz je slobodan Za filmove je obezbijeđen prevod na engleski jezik", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: