Kristina Stevović Obradović crnogorska kandidatkinja za EFP program "Shooting Stars"

Cilj programa "Shooting stars", koji će biti realizovan tokom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu 2019. godine, je predstavljanje glumačkih talenata evropske kinematografije, a jedina je međunarodna mreža nacionalnih filmskih ustanova i agencija koja promoviše i marketinški afirmiše evropski film širom svijeta
278 pregleda 0 komentar(a)
Kristina Stevović Obradović, Foto: Filmski centar Crne Gore
Kristina Stevović Obradović, Foto: Filmski centar Crne Gore
Ažurirano: 12.10.2018. 13:26h

Glumica Kristina Stevović Obradović biće ovogodišnja kandidatkinja iz Crne Gore za program Evropske filmske promocije (EFP) "Shooting Stars".

Komisiju su činili glumica Jelena Nenezić Rakočević, producent Ivan Đurović i reditelj Senad Šahmanović.

Na poziv Filmskog centra Crne Gore prijavili su se Jelena Simić, Kristina Stevović Obradović i Savo Šćepanović.

Cilj programa "Shooting stars", koji će biti realizovan tokom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu 2019. godine, je predstavljanje glumačkih talenata evropske kinematografije, a jedina je međunarodna mreža nacionalnih filmskih ustanova i agencija koja promoviše i marketinški afirmiše evropski film širom svijeta.

Na osnovu propozicija EFP-a, mogućnost prijavljivanja imali su crnogorski glumci/glumice do 35 godina starosti, koji su već započeli uspješnu karijeru u svojoj zemlji, imali glavnu ulogu u igranom filmu crnogorske ili inostrane produkcije, koji je prvi put javno prikazan u periodu od dvije godine prije ovog izbora, te koji su spremni za rad u međunarodnim okvirima.

Konačnu odluku o izboru finalista donijeće ekspertski žiri navedene panevopske mreže.

Bonus video: