"WEB JUNKIE"

Film o zavisnosti od interneta u KC Gavroche

Projekt DOKUVIZIJA pokrenut je s namjerom dodatnog povezivanja i razmjene programa između partnera projekta i publike na regionalnom nivou kroz društveno angažovane kreativne dokumentarne filmove
117 pregleda 1 komentar(a)
Web Junkie, Foto: Screenshot (YouTube)
Web Junkie, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.04.2015. 14:31h

Projekcijom filma "Web Junkie - ovisnici o mreži", koja će biti održana večeras u 20 sati u Kulturnom centru Gavroche, počinje “DOKUVIZIJA”, novi partnerski projekt Balkan Documentary Distribution Networka (BDDN). Partner iz Crne Gore je UnderhillFest - Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma.

Osim u Podgorici, simultana projekcija dokumentarca “ Web Junkie - ovisnici o mreži” autorki Shosh Shlam i Hille Medalie biće organizovana još u pet gradova bivše Jugoslavije - u isto vrijeme. Tema večeri je zavisnost od interneta, a pošto je grad domaćin prve projekcije Podgorica, nakon filma u KC “Gavroche” moderatori će razgovarati s Anitom Čudinomiz Splita, sociološkinjom i stručnjakinjom za bolesti zavisnosti, i Radojem Cerovićem, psihologom i komunikologom iz Podgorice. Razgovor će biti prenošen putem video linka u svim gradovima, a publika će moći postavljati pitanja.

U projekt su osim UnderhillFesta iz Podgorice, uključeni i Restart iz Zagreba, Petra Pan Film i Demiurg iz Ljubljane, Make Dox u Skopju, Dokufest u Prizrenu i Fond B92 / Slobodna Zona / Free Zone Film Festival u Beogradu.

BDDN je mreža festivala, distributerskih kuća i organizacija u kulturi, fokusiran za distribuciju i promociju kreativnog dokumentarnog filma na teritoriju bivše Jugoslavije kroz prikazivanje, izdavaštvo, edukaciju i gostovanja autora.

Projekt DOKUVIZIJA pokrenut je s namjerom dodatnog povezivanja i razmjene programa između partnera projekta i publike na regionalnom nivou kroz društveno angažovane kreativne dokumentarne filmove.

Svakog mjeseca jedan od gradova biće domaćin koji će ugostiti autora filma ili stručnjaka vezanog za temu filma, pa nakon projekcije organizovati diskusiju s publikom. Diskusija će direktnim streamingom biti prenošena u svim gradovima pa će publika moći da postavlja pitanja i učestvovati u diskusiji.