Dejvid Linč neće režirati nastavak serije Tvin piks: "Volio bih da je drugačije"

"Volim svijet Tvin piksa i volio bih da su se stvari drugačije završile", napisao je Linč, koji je sa koautorom serije Markom Frostom već napisao scenario za devet novih epizoda
0 komentar(a)
Dejvid Linč, Foto: Shutterstock
Dejvid Linč, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.04.2015. 13:27h

Američki reditelj Dejvid Linč saopštio je da neće režirati nastavak kultne serije "Tvin piks" zbog spora oko novca s televizijskom mrežom Šoutajm.

Linč je na svom nalogu na tviteru napisao da je, poslije godinu i četiri meseca, napustio pregovore jer mu nije dato dovoljno novca da "uradi scenario na način na koji on misli da treba da bude urađen", prenio je Bi-Bi-Si.

"Volim svijet Tvin piksa i volio bih da su se stvari drugačije završile", napisao je Linč, koji je sa koautorom serije Markom Frostom već napisao scenario za devet novih epizoda.

Linč je dodao da je ovog vikenda počeo da zove glumce da ih obavijesti da neće režirati seriju, uz naznaku da bi serija mogla da bude snimljena i bez njega.

Šoutajm je ubrzo poslije njegovih komentara na tviteru izdao saopštenje u kojem izražava žaljenje zbog Linčove odluke.

"I dalje se nadamo da ćemo moći da vratimo 'Tvin piks' u svom njegovom sjaju sa oba njegova izvanredna kreatora, Dejvidom Linčom i Markom Frostom", navedeno je u saopštenju TV mreže.

Linč i Frost su u oktobru prošle godine najavili da će raditi treću sezonu serije "Tvin piks", koja bi bila emitovana na američkom TV kanalu Šoutajm. Glumac Kajl Meklahlen je u januaru potvrdio da će ponovo igrati čuvenog FBI agenta Dejla Kupera u novim epizodama.

Seriju, prikazivanu prije 25 godina, časopis TV Gajd uvrstio je među 25 kultnih serija u svetu, a dobila je i tri nagrade Zlatni globus.

Bonus video: