Stiže „Igra prijestola“ na indijski način

Indijska ekranizacija serijala romana Džordža R.R. Martina Pesma vatre i leda zvaće se Rani Mahal (Kraljičin raj)
51 pregleda 1 komentar(a)
Igra prijestola, Foto: Shutterstock
Igra prijestola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.03.2015. 14:06h

Dvije nedjelje uoči početka pete sezone „Igre prijestola“ Indija najavljuje rimejk serije. Još se ne zna da li će Starkovi i Lanisteri pjevati i igrati u bolivudskom stilu, ali se uveliko priča da će centralni lik biti Majka zmajeva, koju će igrati tamošnja TV zvijezda Sakši Tanvar.

Indijska ekranizacija serijala romana Džordža R.R. Martina Pesma vatre i leda zvaće se Rani Mahal (Kraljičin raj), piše Raša tudej, prenosi RTS.

„Radnja u seriji Rani Mahal smještena je u 1857. godinu. Biće to najskuplja dnevna sapunska opera viđena na malom ekranu. U fokusu ovog šou-programa biće žene na dvoru i njihova politika. Inspiracija će, naravno biti popularna američka serija Igra prijestola“, naveo je neimenovani izvor sajtu Dramatize.

Godina 1857. nije slučajno izabrana. Tada se narod širom Indije bunio protiv kolonizatora Velike Britanije.

Za razliku od američke Igre prijestola, u kojoj su predstavljene različite porodice koje se bore za Gvozdeni prijesto i vlast nad Vesterosom, indijska verzija na centralno mjesto stavlja jednu ženu.

„Deneris Targarjen, poznata i kao Majka zmajeva, je princeza koja je izgnana zajedno sa bratom kada im je otac ubijen. Tu su i rivalske porodice Stark i Lanister“, javlja pakistanski kanal Ary News, opisujući scenario serije Rani Mahal.

Glavnu ulogu princezu Deneris tumačiće indijska TV zvijezda Sakši Tanvar, a za sada se zna da će Džona Snežnog i Sersei Lanister igrati Part Samtan i Anita Hasanandani.

Peta sezona HBO-ove verzije serije Igra prijestola počinje da se emituje 12. aprila.

Bonus video: