DŽEJMI FOKS U GLAVNOJ ULOZI

Martin Skorseze snima film o Majku Tajsonu

Prema navodima američke štampe, snimanje bi trebalo da počne ove jesenI
139 pregleda 0 komentar(a)
Martin Skorseze, Foto: Shutterstock
Martin Skorseze, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.02.2019. 20:12h

Slavni američki reditelj Martin Skorseze snimiće film o velikom bokserskom šampionu Majku Tajsonu, izjavio je u subotu glumac Džejmi Foks koji će igrati čuvenog boksera. 

Foks je u emisiji "Breakfast Club" jednog njujorškog radija, rekao da će Skorseze, poslije svog čuvenog "bokserskog" filma "Razjareni bik" s Robertom de Nirom od prije 30 godina, snimiti biografski film o Tajsonu.

Prema navodima američke štampe, snimanje bi trebalo da počne ove jeseni.

Scenario za film, koji još nema naziv, povejren je Terensu Vinteru, scenaristi Skorsezeovog filma "Vuk s Vol strita" i čuvene serije "Sopranovi". 

Skorseze, koji od skora snima i producira televizijske serije i filmove, trenutno radi na seriji "Carstvo poroka" (Boardwalk Empire) i planira seriju o rokenrolu 1990-ih godina.

Skorseze, rođen 1942. godine, poznat je po filmovima o mafiji. Osvojio je Oskara za najboljeg reditelja za film "Dvostruka igra" 2007. godine.

Film je takođe dobio Oskara za najbolji film, najbolju montažu i najbolje adaptirani scenario. To je prvi Skorsezeov Oskar, iako je bio nominovan šest puta. 

Njegov film "Razjareni bik" o bokseru Džeku Lamoti donio je Robertu de Niru Oskara za najboljeg glumca, a ovaj film je osvojio i Zlatni globus za najbolji film.

De Niro se za potrebe ovog filma ugojio više od 20 kilograma.