Kesić: Uvijek ćemo imati materijala na pretek

Kako kaže, u novoj sezoni, neće biti specijalnih noviteta, jer se neki segmenti, poput “Ta divna stvorenja” ubacuju po potrebi
195 pregleda 2 komentar(a)
Zoran kesić, Foto: Privatna arhiva
Zoran kesić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.09.2018. 10:28h

Nakon tromjesečne ljetnje pauze, satirična emisija “24 minuta sa Zoranom Kesićem” vratila se na male ekrane, odnosno O2 televiziju, a nove epizode u kojima voditelj uz pomoć Njuz ekipe komentariše politička dešavanja iz protekle sedmice, kako u Srbiji tako i u regionu, publika može gledati subotom u 21 sat.

Tim povodom, u razgovoru za Play, Zoran Kesić je otkrio koliko mu je nedostajala stolica u studiju, a koliko kolege sa kojima piše scenario.

“Mi imamo te dugačke pauze, zimskih i ljetnjih tri mjeseca, pa pred kraj svake pauze imam ozbiljnu nedoumicu i pitanje - hoćemo li uspjeti da budemo na našem nivou, da li smo zaboravili to da radimo...”, priznaje Kesić.

“Uvijek sam fokusiran i posebno nervozan uoči prve epizode, međutim, ovoga puta mi je ta prva epizoda djelovala, a mislim da se ne varam, kao da smo usred sezone, kao da smo već natempirali dobru formu, tako da sam vrlo zadovoljan prvom epizodom”, tvrdi on.

Na pitanje da li mu je tokom ljeta zbog nekog događaja bilo žao što ne radi i ne može da ga prokomentariše pred širokim auditorijumom, voditelj iz Srbije odgovara odrično.

“Često me ljudi i pitaju kada sam na odmoru ‘Jesi li vidio šta se desilo?’, ‘Eh, zamisli da sad imate emisiju?’, ali ja ne razmišljam tako, već tokom pauze pokušavam što više da se isključim od vijesti, što je naravno nemoguće, ali prosto cijenim to vrijeme koje ne posvećujem politici i političarima i koristim ga za čitanje knjiga i stripova, gledanje serija i filmova, druženje sa prijateljima...”, kaže Kesić.

“Tako da mi uopšte nije krivo što baš u nekom momentu nismo imali emisiju, tim prije što znam da kad god počne nova sezona mi ćemo imati materijala na pretek, jer živimo u takvom u društvu u kojem gluposti i laži ima na pretek”, smatra voditelj.

Iako je tokom ljeta izbjegavao političare i političke teme, kolege iz emisije, prvenstveno članove Njuz ekipe nije.

“Njih nisam mogao da izbjegnem, jer oni se nekim čudom pojavljuju uvijek tamo gdje sam ja. Ja odem na more, eto njih na moru. Ja odem na selo kod mojih, oni već tamo”, u šali kaže Kesić, a zatim dodaje da su privatno svi međusobno dobri prijatelji.

“Mi se družimo, i mimo toga što smo kolege smo i dobri drugari, tako da smo bili zajedno, porodično, nas tri para, na Bajaginom koncertu u Puli i to nam je bila lijepa avantura”, pohvalio se on.

Kako kaže, u novoj sezoni, neće biti specijalnih noviteta, jer se neki segmenti, poput “Ta divna stvorenja” ubacuju po potrebi.

“I tada kada smo imali te neke povremene segmente, oni nisu pravili namjenski da bi imali nove rubrike, već bukvalno od epizode do epizode razmišljamo šta bismo novo mogli da uvedemo, tako da nemamo planove o novitetima. Naši gledaoci su navikli, kao Coca-Cola recimo, uvijek je ista i zato je svi vole, zamislite je sa ukusom mandarine - da se ispovraćaš. E tako mislim i da gledaoci od naše emisije očekuju da bude tačno ono što je već 145. epizoda i da će to dobiti i u 146”, poručio je Zoran Kesić.

Bonus video: