Nagrade Spirit u tri kategorije za film Čovjek ptica

Za najbolju glumicu proglašena je Džulijana Mur za "Still Alice", dok je nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu dodeljana J. K. Simonsu za interpretaciju sadističkog instruktora džeza u filmu "Whiplash"
61 pregleda 0 komentar(a)
Čovjek ptica, Spirit, Foto: Reuters
Čovjek ptica, Spirit, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.02.2015. 15:05h

Crna komedija "Čovjek ptica" (Birdman) dobila je tri nagrade Spirit za nezavisni film, javile su danas agencije.

Nagrade Spirit namijenjene nezavisnoj produkciji dodijeljene su u subotu uveče u Santa Moniki, dan uoči dodjele Oskara, nagrade američke Akademije za film i nauku.

"Čovjek ptica" meksičkog reditelja Alehandra Gonsalesa Inaritua osvojio je nagrade Spirit za najbolji film i kameru, a Majkl Kiton je nagrađen za glavnu mušku ulogu.

Za najbolju glumicu proglašena je Džulijana Mur za "Still Alice", dok je nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu dodeljana J. K. Simonsu za interpretaciju sadističkog instruktora džeza u filmu "Whiplash".

U Los Anđelesu će večeras biti dodijeljeni Oskari. Filmovi "Čovjek ptica" i "Grand Hotel Budapest" favoriti su za Oskara sa po devet nominacija.

Nominacije u osam kategorija ima film "Imitation Game" o britanskom matematičaru Alenu Tjuringu koji je otkrio tajnu šifru komunikacije nacista za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Po šest nominacija dobili su flimovi "American Sniper" Klinta Istvuda i "Odrastanje" (Boyhood) Ričarda Linklejtera, koji je sniman tokom 12 godina.

Bonus video: