Sofi Tarner o petoj sezoni "Igre prijestola": Biće mnogo krvi i smrti

158 pregleda 1 komentar(a)
Sofi Tarner, Foto: Vijesti online
Sofi Tarner, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 15.02.2015. 14:50h

Popularna serija “Game of Thrones” poznata je po šokantnim momentima koji iznenađuju gledaoce, ali sudeći prema onome što je otkrila jedna od glavnih glumica, Sofi Tarner koja tumači lik Sanse Stark u intervjuu za HuffPost, ništa iz prethodnih sezona neće moći da se uporedi sa onim što će donijeti naredna.

“U petoj sezoni biće momenata koja će biti šokantnija od Crvenog vjenčanja. Mnogo toga će se dešavati u narednoj sezoni. Biće mnogo krvi i puno smrti”, nagovijestila je ona.

Kakav je bio osjećaj vidjeti konačno Džofrijevu smrt?

Da budem iskrena, meni je osjećaj bio gorko-sladak. To je bio strašan trijumf za sve koji su gledali seriju od početka i priželjkivali da taj lik umre. Osjećaj je gorko-sladak jer sam srećna zbog Sanse, ali sa druge strane Džek Glison (tumači lik Džefrija) je divna osoba koja će mi nedostajati. Mislim da će i gledaocima nedostajati, jer su svi voljeli da ga mrze.

Da kao Arja imaš listu ljudi koji treba da umru ko bi bio na njoj?

Deneris je velika prijetnja. Ja je veoma volim, ali može biti veoma opasna za moj lik. Ima zmajeve i zbog toga bi bilo dobro da nestane. Zapravo bilo bi dobro da nestanu zmajevi, jer su opasni za one kojima ne pripadaju.

Kako je bilo ošamariti Robina?

To je bilo improvizovano (smijeh). Šalim se, ali zaista sam i ja željela da udarim to dijete, odnosno lik. Bilo je zanimljivo, jer je moj lik uvijek bio taj koga udaraju. Nije bilo pripreme za to, jer ne znam kako bi se pripremila za šamar 12-godišnjeg djeteta. Ali razumijem bijes koji je osjetila Sansa.

Da li si ti pravila zamak od snijega iz te scene?

Voljela bih da jesam. To je najimpresivniji zamak od snijega koji sam vidjela. Mislim da je ispod bila struktura od betona, koja je samo prekrivena snijegom.

Da li je zastrašujuće ono što se događa između Sanse i Maloprstića?

Zapravo sviđa mi se ta priča. Za gledaoce je sigurno pomalo uvrnuto, ali to je trebalo da se desi jer Sansa sada zna da može da manipuliše Maloprstićem kako bi dobila to što želi, ali to i on može da uradi njoj. Zajedno čine pravi tim.

Kako je bilo snimiti scenu u kojoj se ljubite?

Ejdan Gilen nije loš tip, ali je veoma čudno jer u stvarnom životu ima ćerku koja je mlađa od mene godinu dana. Ipak mislim da je bilo puno neprijatnije njemu, nego meni na snimanju, jer sam ja i ranije snimala scene u kojima sam se ljubila sa glumica koji su stariji.

Da li sa novom frizurom dolaze i druge promjene za Sansu?

Potamnjivanje kose i mijenjanje garderobe je zapravo bio bijeg od kuće Tuli iz koje je njena majka, pa izgleda kao da osniva svoju lozu. Ona želi da promijeni sve po čemu je drugi znaju.

Usvojila si psa, koji je u filmu bio tvoj vuk?

Nije toliko iscrpljujuće koliko sam očekivala. Ona je divna i prelijepa i volim je, ali ona je prilično lijena i samo leži u kući.

Kako bi na skali od 1 do 10 ocijenila sezonu koja dolazi?

Narednu sezonu bih ocijenila sa 6, ali ne smijem reći ništa više od toga.

Koji momenat iz četvrte sezone ti je najdraži?

Nedavno sam gledala bitku kod Crnog zamka i to je moja omiljena epizoda. Jedna scena traje dva minuta. Izgleda nevjerovatno.

Sansa obožava pjesme. Da možeš da izabereš, koja bi je pjesma najbolje opisala u petoj sezoni?

“If I Were a Boy” od Bijonse. Šalim se... Ne pada mi ništa na pamet. Da je Sansa dječak, ne bi mogla manipulisati Maloprstićem.

Bonus video: