Film Danila Marunovića u "Gavrošu"

Radnja filma prati godinu dana života štićenika institucije za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom Komanski most
74 pregleda 0 komentar(a)
Lud za tobom
Lud za tobom
Ažurirano: 15.02.2015. 09:52h

Film Danila Marunovića “Lud za tobom” biće prikazan u Kulturnom centru Gavroche u utorak 17. februara u 21h. Ulaz je besplatan, ali je potrebno rezervisati kartu.

Svjetsku premijeru ovaj dokumentarni film je doživio u okviru 19. Sarajevo film festivala, u takmičarskoj selekciji glavnog programa.

Radnja filma prati godinu dana života štićenika institucije za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom Komanski most.

Na hiperealističan način, film se bavi najintimnijim segmentima njihovih života, a kroz različite situacije, komične, šokantne i tužne, junaci filma nam otkrivaju svoj drugačiji svijet, pararelan našem, uslovno rečeno normalnom.

Film prati dramatičnu ljubavnu priču između Ismeta i Vladane, štićenika koji su bivši partneri ali i dalje u tajnoj vezi uprkos njihovim sadašnjim partnerima.

Ostvarenje je rađeno u produkciji NVO Koala production, dok je koproducent na filmu crnogorska producentska kuća Artikulacija.

Film je podržala Ambasada SAD u Crnoj Gori, a prijatelj filma je Prva Banka.

Partnersku logistiku projektu pružila je NVO Ekvista.

Producenti ostvarenja su Ivan Đurović i Danilo Marunović, snimatelji Vlado Vučinić, za dizajn zvuka se pobrinupo Jovo Kljajić, a za montažu Igor Bakić.

Bonus video: