Film "Pedeset nijansi siva" ne sadrži dovoljno seksa

“Oni koji se nadaju vrućem, strasnom seksu biće razočarani. U filmu koji traje 125 minuta, u manje od 15 se prikazuju seksi scene”, napisala je u svojoj kritici za USA Today Kladuija Puig.
53 pregleda 1 komentar(a)
Džejmi Dornan, Foto: Reuters
Džejmi Dornan, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2015. 18:52h

Iako mnogi već duže vrijeme sa nestrpljenjem očekuju premijeru filma “Pedeset nijansi siva”, koji je rađen po istoimenom romanu, veliki broj gledaoca koji su ga pogledali ranije je izrazio nezadovoljstvo jer je u ekranizovanoj verziji znatno manje eksplicitnih scena u odnosu na one opisane u knjizi.

Upravo zbog toga glumac Džejmi Dornan, koji tumači glavnu ulogu, odnosno Kristijana, pokušao je da opravda režisera i produkciju tvrdeći da su napravili ono što su i željeli - “elegantan film”.

“Mislim da smo napravili elegantan film. Sem Tejlor Džonson (režiserka) dala je veliku dozu sofisticiranosti cijelom projektu”, kazao je on u razgovoru za Stylist magazin.

Sve kritike nezadovoljstva uglavnom se odnose na to da nema dovoljno golotinje, što se očekivalo s obzirom na to da je sniman na osnovu knjige koja je dobila epitet “pornografije za mame”. Publici je takođe zasmetalo i to što su glumci nerealistični, naročito kada se prikazuju scene sa sado-mazo seksom.

“Oni koji se nadaju vrućem, strasnom seksu biće razočarani. U filmu koji traje 125 minuta, u manje od 15 se prikazuju seksi scene”, napisala je u svojoj kritici za USA Today Kladuija Puig.

U drugim osvrtima na film, kritičari zamjeraju to što su ciljna grupa žene, a u filmu se ni jednom glavni glumac ne vidi bez odjeće, dok je glumica nekoliko puta naga, a razlog za to mnogi vide u nesigurnosti Dornana.

On je ranije u razgovoru za Irish Independent otkrio da nije zadovoljan svojim fizičkim izgledom.

“Bio sam veoma nesiguran kao dijete. Uvijek sam se osjećao mršavo i malo. Sada imam 32 godine i razmišljam jednako kao tada, kad god vidim slike na kojima sam bez odjeće. Bez obzira na to koliko mi fotografi govore da imam sjajno tijelo dok me slikaju, nesigurnost je u mojoj glavi”, ispričao je on tada.

Film “Pedeset nijansi siva” očeće da se prikazuje večeras u bioskopu Cineplexx u Podgorici.

Bonus video: