Karadžić: Gorčilo je razbio

I pored svih uspjeha "Gorčila" i prethodno serije "Budva na pjenu od mora", jedan od najpoznatijih crnogorskih glumaca ne očekuje svjetliju budućnost za domaće filmove. "Mislim da to ne dodiruje one koji bi trebalo da se tim stvarima bave", kaže Karadžić.
237 pregleda 2 komentar(a)
Gorčilo, Foto: Promo
Gorčilo, Foto: Promo
Ažurirano: 03.02.2015. 12:07h

Film "Gorčilo" Milana Karadžića još od prvog prikazivanja sredinom prošlog mjeseca samo niže uspjehe - nedavno je preskočio brojku od 100 hiljada gledalaca, a na Cetinju su rasprodate sve ulaznice za dosadašnje projekcije, pa je najavljeno da će biti emitovan i iduće nedjelje.

"Film je do sada pogledalo više 120 hiljada ljudi, što je svojevrstan rekord za crnogorske filmove u regionu, tako da moramo biti zadovoljni. Stohiljaditog gledaoca dobili smo u Smederevu i on je nagrađen dvodnevnim boravkom u hotelu 'Splendid' u Budvi uz plaćene putne troškove. Sad već smišljamo što ćemo za dvjestohiljaditog gledaoca, pošto mislim da je izvjesno da ćemo dostići tu cifru, jer film gleda oko 10 hiljada ljudi dnevno", pohvalio se u razgovoru za "Vijesti" Mima Karadžić , producent i glumac koji igra jednu od glavnih uloga u "Gorčilu".

On je kazao da je film u Srbiji "razbio", redovno se traži karta više, a tek mu predstoji da posjeti još 40-ak gradova.

Uskoro ga očekuju i premijere u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

"Kao i sa Budvom obišli smo cijeli region i u najboljem svjetlu predstavili crnogorski film, kulturu, mentalitet, duh... Iskoristio bih priliku da se zahvalim onima koji su nam pomogli i posebno onima koji nisu, a kojih je mnogo više. Žalosno je koliko nam u Crnoj Gori rijetko izlaze u susret i pomažu", izjadao se Karadžić .

I pored svih uspjeha "Gorčila" i prethodno serije "Budva na pjenu od mora", jedan od najpoznatijih crnogorskih glumaca ne očekuje svjetliju budućnost za domaće filmove. "Mislim da to ne dodiruje one koji bi trebalo da se tim stvarima bave. Zato sumnjam i da ćemo dobiti sredstva za 'Budvu...', koja zavisi prije svega od pomoći grada. Ostalo je katastrofa, niko ne pomaže", kazao je on.

Karadžić je ipak otkrio da će pripreme za snimanje nove sezone "Budve..." početi krajem marta, a snimanje od 1. maja.

Film "Gorčilo" je rađen po scenariju kultne predstave Miodraga Karadžića, a uz njegovog brata Milana glavne uloge u njemu imaju Boro Stjepanović, Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Anita Mančić, Milorad Mandić, Andrija Milošević, Emir Ćatović i Kristina Stevović.

Bonus video: