"ZOKU SE ISPUNIO SAN"

Zuber: I ja bih kao Zoko htio sve, a mogućnosti skromne

“Inače, fukarluka ne fali i film je tu u pravu, ali na svu sreću ima i ovog drugog, a i moja je priroda da na život gledam pozitivno”, ističe Zuber
91 pregleda 0 komentar(a)
Božo Zuber, Foto: Boris Pejović
Božo Zuber, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.02.2015. 12:42h

Uz mladu crnogorsku glumicu Juliju Milačić, glavnu ulogu u filmu Aleksandra Radovića “Dvije povratne - Titograd - Podgorica” tumači i Božidar-Božo Zuber, koji je u razgovoru za “Vijesti” pričao o svom liku Zoku, snimanju, ali i vjeri u ljubav.

“Zoko kojeg igram je Podgoričanin, koji bi htio sve i sad - lijepu đevojku, dobar auto, dosta para, ali nažalost mogućnosti su mu skromne”, opisuje svoj lik Zuber.

“On za kratko vrijeme ostaje bez posla i naravno bez đevojke, ali igrom slučaja i raznim obrtima, život mu se ponovo nasmije... ili bar on tako misli”, nastavlja on i uz smijeh, dodaje da mu nije bilo teško da uđe u ulogu s obzirom na to da je i sam često “želio isto što i on”.

“Razlika je što se Zoku ispuni san - kupio je dobar auto, a ja svako moje upropastih i sad sam bez kola”, u šali ističe Zuber, po kojem je glavna razlika između njih to što je Zoko Podgoričanin, a on Cetinjanin.

Na pitanje da li se i on nekada našao u sličnim ljubavnim situacijama kao i njegov lik odgovara potvrdno, ali naglašava da nisu bile identične.

“Pa svi smo prošli takve neke situacije, s tim što, naravno nismo iste, jer Sašin scenario je prilično uvrnut i nadrealan”, tvrdi Zuber, koji kaže da uprkos tome što su veze iz koristoljublja i skrivenih namjera postale svakodnevnica, ne gubi vjeru u iskernu ljubav.

“Naravno, inače bi sve ovo pošlo niz vodu, što ne znači i da neće”, uz smijeh objašnjava glumac.

“Inače, fukarluka ne fali i film je tu u pravu, ali na svu sreću ima i ovog drugog, a i moja je priroda da na život gledam pozitivno”, dodaje on.

Zuber zbog brojnih obaveza nije prisustvovao podgoričkoj premijeri i priznaje da film “Dvije povratne - Titograd Podgorica” još uvijek nije pogledao.

“Oćete li me vjerovat' da ga ja još nijesam pogledao ucijelo, onako da sjednem i odgledam cijeli film. Nijesam bio ni na pretpremijeri, ni premijeri zbog obaveza sa predstavama u Beogradu. Zbog toga mi je strašno žao, ali eto, tako je ispalo”, pravda se, a zatim kaže da je neke djelove filma pogledao u montaži.

“Mislim da je film izuzetno duhovit i mirne duše mogu svakome da ga preporučim. Kad smo se Saša i ja sreli i prvi put razgovarali o scenariju i mojoj ulozi, odmah mi se dopala, a i ulivalo mi je povjerenje i to što je on nekada radio 'Zabjelo Republika' što je bilo i ostalo veliki hit. Isto mislim i za ovaj film”, odgovara glumac.

On tvrdi da je izuzetno zadovoljan dosadašnjom gledanošću filma, a potom otkriva kakve su reakcije i komentari njegovih prijatelja koji su ga pogledali.

“Reakcije su stvarno fantastične i koliko čujem, sale su još pune”, priča Zuber, kojeg je publika nedavno mogla vidjeti u bioskopima i u filmu “Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš”.

“U 'Gorčilu' igram korumpiranog političara, u 'Dvije povratne' korumpiranog policajca, počinjem se pitat' da nije do mene što”, u šali kaže glumac, kojeg Crnogorci često povezuju sa likom Zora iz serije “Budva na pjenu od mora”, ali se on ne plaši da će ostati zarobljen u tom liku.

“Nije me strah, to pitaju mnoge koji u serijama ostvare neku upečatljiviju ulogu, ali nemam tu bojazan”, tvrdi Zuber, koji za kraj razgovora kaže da kada je u pitanju dalji rad nema “posebnih planova osim da nastavi da se bavi svojim poslom”.

Uveo svoje Cetinjane u kadar

Zuber je za “Vijesti” otkrio da je na snimanju filma “Dvije povratne” bilo smijeha i zabave jednako kao i u filmu.

“Zato što smo mi prije svega drugovi i odlično smo se razumjeli, tako da je sve prošlo bez i jedne jedine tenzije na setu, bez ijednog povišenog tona, što je rijetkost, jer na filmu radi velika ekipa ljudi i varnice su neminovne”, pojasnio je on.

S obzirom na to da su se neke scene snimale na prometnim lokacijama, te da su uvijek postojale mogućnosti da prolaznici prekinu snimanje, anegdota na setu je bilo, a glumac je otkrio jednu od njih. “Pošto ja igram u jednom momentu saobraćajca, iskoristio sam pauzu da zaustavim neke moje Cetinjane, čisto da ih uvedem u kadar”, uz smijeh je prepričao Zuber.

Preporučujemo za Vas