NOVA MILJENICA

Dizni predstavio prvu latino princezu

"Ono što nas posebno raduje je prilika što ćemo pomoću prepoznatljive animacije i vizuelnog dizajna moći da ispričamo predivne priče inspirisane hispanskom kulturom i tradicijom", kazala je predstavnica kanala “Disney Junior”
119 pregleda 0 komentar(a)
Elena od Alavora, Foto: Disney
Elena od Alavora, Foto: Disney
Ažurirano: 16.02.2019. 06:46h

Kompanija Dizni predstavila je 29. januara svoju prvu latino princezu, princezu Elenu od Avalora, zvijezdu svoje nove animirane TV serije koja će se prikazivati na kanalu “Disney Junior”.

Princeza će se najprije pojaviti 2016. u jednoj od epizoda serije "Sofija Prva" da bi zatim dobila vlastitu seriju . 

Dizni je svoju novu junakinju opisao kao šesnaestogodišnju "smjelu, brižnu, zabavnu i pametnu prestolonasljednicu bajkovitog kraljevstva Avalor". 

Kako prenosi BBC, kraljevstvo Avalor biće inspirisan latinskom kulturom i folklorom. 

"Ono što nas posebno raduje je prilika što ćemo pomoću prepoznatljive animacije i vizuelnog dizajna moći da ispričamo predivne priče inspirisane hispanskom kulturom i tradicijom", kazala je Nenski Kanter, predstavnica kanala “Disney Junior”. 

Kompanija Dizni je najavila da će se serija, koja će biti prevedena na 25 jezika, djeci obraćati "pozitivnim porukama i životnim lekcijama" kao što su "liderstvo, istrajnost, raznolikost, saosjećanje i važnost porodice i porodičnih tradicija".