Zar i oni nisu zaslužili Oskara?

Među velikim gubitnicima, kada je riječ o nominacijama Američke akademije za film, su i Stiv Bušemi, prepoznatljivo lice američkog filma, Džef Denijels naročito za ulogu u filmu “The Squid and the Whale” ali i Dženifer Džejson Li koja je bila senzacionalna u nedovoljno cijenjenoj drami “Georgia” gdje je igrala mlađu, problematičnu sestru Meri Viningam
71 pregleda 0 komentar(a)
Oskar, Foto: Beta/AP
Oskar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.01.2015. 17:48h

Ovogodišnje nominacije za Oskare nedavno su saopštene, ali britanski Telegraf koristi trenutak da skrene pažnju na 20 glumaca i glumica koji nikada nisu nominovani za Oskara .

Na listi se našao Ričard Gir, kome je najveća nepravda nanijeta 1990. kada nije nominovan za ulogu u “Unutrašnjim poslovima” Majka Figisa.

Tu je i Džon Kjuzak, zvijezda brojnih “miljenika” Američke akademije za film koji je zaobiđen 1998. za ulogu u “Tankoj crvenoj liniji”.

Džozef Koton, zastrašujući ujka Čarli u Hičkokovoj “Sjenci sumnje” trebalo je da bude nominovan za u “Trećem čovjeku”.

Među nepravedno zanemarenim glumcima je i Piter Lori. Ostaće upamćen kao dijete ubica u Fric Langovom “M”, ali i Džon Kairo u “Malteškom sokolu”.

Iako sve uloge Džima Kerija nisu bile vrijedne nominacija, a neke su bile i grozne, zaslužio je nominaciju za svoju možda najintimniju i najdublju ulogu u filmu “Vječiti sjaj besprekornog uma”, piše Telegraf.

Među velikim gubitnicima, kada je riječ o nominacijama Američke akademije za film, su i Stiv Bušemi, prepoznatljivo lice američkog filma, Džef Denijels naročito za ulogu u filmu “The Squid and the Whale” ali i Dženifer Džejson Li koja je bila senzacionalna u nedovoljno cijenjenoj drami “Georgia” gdje je igrala mlađu, problematičnu sestru Meri Viningam.

Još jedna dama na listi je En Miler, kojoj je Dejvid Linč pružio divnu epizodicu u njegovom “Bulevaru zvijezda” i kojoj su promakle nominacije za uloge u filmovima “Svi kraljevi ljudi” iz 1949. i “U gradu”.

Tu je i Mirna Loj, koja je 1991. dobila počasnog Oskara ali nikada i nominaciju za odličnu ulogu u filmu “Mršavko”.

Raul Hulija poznat je kao odlični “šekspirovac” i vječiti epizodista. Slavu je stekao ulogom strejt muškarca u filmu “Poljubac žene pauka” za koji je Vilijam Hart dobio Oskara za rolu gej muškarca, a nepravedno je ostao bez nominacije za ulogu advokata u “Nedokazanoj krivici”.

Na listi se našao i Britanac Hju Grant i to zbog uloge u “Četiri vjenčanja i sahrana”, a tu je i Izabela Roselini koja je vjerovatno preplašila sve ulogom opčinjavajućeg mazohiste u “Plavom somotu” Dejvida Linča kao i Alan Rikman, nezaboravni zlikovac iz filma “Umri muški”.

Donald Saterland živa je legenda Holivuda ali ovaj kanadski glumac širokog glumačkog dijapazona nikada nije bio nominovan za Oskara .

A najviše “bode oči” odsustvo nominacije za njegov izvanredni “nezvanični” monolog u filmu “JFK” Olivera Stouna.

Bonus video: