Viktor Savić: Ćeklići kod Cetinja su kao vestern

“Cijeli život posjećujem Crnu Goru, ali tako nešto moram priznati nisam imao prilike da posjetim i iskusim”
289 pregleda 9 komentar(a)
Viktor Savić, Foto: Privatna arhiva
Viktor Savić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.01.2015. 19:40h

Na pomen imena mladog srpskog glumca Viktora Savića u Crnoj Gori i regionu, prva pomisao je njegova uloga Milutina, kapitena fudbalske reprezentacije kraljevine Jugoslavije u filmu i seriji “Montevideo, Bog te video”.

Njegovi fanovi imali su priliku da ga gledaju i u filmu “Šišanje”, kao i u seriji “Mješoviti brak”, ali i mnogim drugim, a trenutno ga u bioskopima mogu vidjeti u filmu Milana Karadžića “Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš”.

O toj ulozi i snimanju filma, Savić je pričao za “Vijesti”, a na početku razgovora, istakao je da saradnju sa uigranom ekipom Karadžić, ne treba posebno objašnjavati.

“Sa Milanom radim bukvalno od kako sam u ovom poslu. Sa njim sam radio prvu seriju, prvu predstavu... Tako da sa Karadžićima sarađujem dugi niz godina i saradnja je uvijek onakva kakva treba da bude”, ispričao je on.

Mladi glumac je otkrio i kako je došao do uloge geometra Laze iz Vojvodine, koji dolazi u jedno crnogorsko selo u doba komunističke Jugoslavije, kako bi premjerio oblast i sakupio informacije za izgradnju puta.

“Nisam imao nikakav kasting. Milan me je nazvao i rekao da ima ulogu za mene i to je to”, kazao je on, a zatim otkrio da nije gledao predstavu po kojoj je snimljen film “Gorčilo”.

“Slušao sam dosta o toj predstavi i ranije, prije nego što sam dobio ulogu, odnosno prije nego što je film počeo da se snima, ali je nisam gledao”, iskreno odgovara ovaj glumac.

Prema njegovim riječima, nije se posebno spremao za ulogu, jer cijelog života glumi, pa je uvijek spreman.

Njegov lik se kroz film bori sa seljanima koji po svaku cijenu žele da otkriju kroz čije će livade proći put, ali on do kraja ostaje nepotkupljiv.

On ističe da bi, u slučaju da se nađe u istoj situaciji kao Laza , uradio istu stvar.

“Uh... Ne bih dao informaciju”, kroz smijeh kaže Savić, a potom objašnjava i zbog čega.

“Zato što pratim ono što radi moj lik i u tom njegovom slučaju ne bih, a inače ne mogu ni da zamislim da se time bavim, osim kroz neku ovakvu ulogu”, pojasnio je on.

Zbog takve odluke, Laza na kraju dobija otkaz, a Savić ističe da je i pored toga, njegova odluka prava.

“Dobio je otkaz, zato što su ga prijavili ti ljudi kojima to nije odgovaralo. On je čist čovjek, pred sobom i pred drugima. On nije pravio kombinacije, niti šurovao sa nekim. Čovjek je samo radio svoj posao. Najbitnije je u principu da kao čovjek na kraju izađeš iz nečega čist pa makar izgubio i posao”, ističe glumac.

Tokom snimanja filma, imao je priliku da uživo vidi ljepote koje gledaoci mogu vidjeti u pojedinim kadrovima “Gorčila”.

“Često sam dolazio na set, imao sam dosta dana za snimanje. Snimali smo na Cetinju u Ćeklićima i ta priroda je stvarno... kao vestern neki - nevjerovatna”, riječi su Savića, koji dodaje da je i ranije uživao u prirodama drugih krajeva Crne Gore.

“Cijeli život posjećujem Crnu Goru, ali tako nešto moram priznati nisam imao prilike da posjetim i iskusim”, priča mladi glumac.

Na pitanje da li će ga utisak koji je stekao natjerati da ponovo istraži te krajeve, kaže:

“O tom kraju sam saznao sve i istražio ono što je trebalo. Mislim, uvijek tu ima zanimljivih stvari, naravno, ali možda bih posjetio neko drugo mjesto radije”, objasnio je on.

Savić je, kao i njegove kolege u ranijim intervjuima otkrio da je snimanje za sve filmove i serije “Montevideo...”, trajalo po nekoliko mjeseci, pa čak i po godinu dana, zbog čega mu je, kako uz osmijeh kaže, snimanje “Gorčila...” u nevjerovatnih mjesec dana bilo “izuzetno prijatnije”.

“S jedne strane, meni je bilo malo komplikovano, jer sam morao u mnogo slučajeva da trčim gore-dolje avionom. To je jedina stvar koja mi nije prijala”, otkrio je on.

Za kraj intervjua, mladi glumac nije želio da otkriva šta će snimati u narednom periodu, jer kako kaže “ne voli da pravi planove”.

Kašalj osvaja internet

Nedavno se na Internetu pojavila hip hop pjesma “ Kašalj ” u kojoj Savić pod pseudonimom “Njezz”, pokazuje da pored glume ima smisla i za repovanje, a na pitanje da prokomentariše izlet u muzičke vode, glumac je kazao:

“Suštinski ne bih pričao uopšte o tome, niti ću pričati, ali eto cijeli život slušam rep i poznajem jako dobro tu vrstu muzike i eto i tu sam negdje pronašao svoj put”.

U ovoj pjesmi Savić repuje o mladima u Srbiji, njihovoj želji za odlaskom iz zemlje, kritikuje tajkune i političare, ali i one koji okreću glavu i ne čine ništa da ih spriječe u tome što rade, dok omladini poručuje da je “znanje moć i snaga”.

“Ne znam da li sam uspio da prenesem tu poruku”, skromno je dogovorio glumac, koji nije potvrdio, ali ni porekao da bi obožavatelji mogli da čuju još neku njegovu numeru.

“Ja sam prije svega glumac”, kratko je odgovorio.

Bonus video: