Nastavak "Avatara" u bioskopima ipak krajem 2017. godine

Režiser Džejms Kameron pravi tri nastavka filma iz 2009. godine i nada se da će scenarije završiti do kraja ovog mjeseca
56 pregleda 0 komentar(a)
Avatar, Foto: Shutterstock
Avatar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.01.2015. 09:19h

Nastavak najuspješnijeg filma "Avatar" odložen je za godinu dana i neće biti u bioskopima do kraja 2017. godine.

Režiser Džejms Kameron pravi tri nastavka filma iz 2009. godine i nada se da će scenarije završiti do kraja ovog mjeseca. Prvi film trebao je da izađe 2016. godine, ali je Kameron kazao kako je proces pisanja scenarija otežan i da su bili previše ambiciozni kada su rekli prvi datum. "Postoji kompleksnost ulaska u priču koja treba biti kao saga tri filma, a to ne radite kada pravite samo jedan film. Pišemo tri istovremeno i priča se treba provlačiti kroz sva tri filma. Paralelno radimo i dizajn. Dizajnirali smo sva stvorenja i okruženja", rekao je Kameron u Novom Zelandu gdje radi na promociji filmske industrije s drugim režiserima poput Pitera Džeksona koji je režirao "Hobbita".

Kameron je kazao kako je bitno da su svi filmovi povezani i da imaju odgovarajuću rezoluciju kako publika ne bi bila razočarana. "Avatar" iz 2009. godine je zaradio 2,9 milijardi dolara i osvojio tri Oskara. Sniman je u Novom Zelandu gdje će se raditi i nastavci. Filmove rade kuće Lightstorm Entertainment i Twentieth Centruy Fox.

Bonus video: