Berlinele otvara “Nobody Wants the Night” sa Žilijet Binoš

Sa nestpljenjem se očekuje film “Pedeset nijansi sive” u režiji Sem Tejlor-Džonson
0 komentar(a)
Berlinale, Foto: Beta/AP
Berlinale, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.01.2015. 17:26h

Berlinski filmski festival biće svečano otvoren petog februara svjetskom premijerom filma “Nobody Wants the Night” španske rediteljke Izabel Koikset, sa Žilijet Binoš u glavnoj ulozi.

Direktor Berlinala Diter Koslik istakao je da je Izabel Koikset stvorila “impresivan i perceptivan portret dvije žene u ekstremnim okolnostima”.

Osim oskarovke Žilijet Binoš, u filmu igraju i japanska glumica Rinko Kikući i irski glumac Gabrijel Birn.

Za sada je najavljeno sedam filmova u takmičarskom programu, a riječ je o produkcijama i koprodukcijama iz Belgije, Finske, Francuske, Njemačke, Gvatemale, Meksika, Holandije, Poljske, Rusije, Velike Britanije, Ukrajine i SAD.

Među njima su novi filmovi ranijih laureata na Berlinalu - Andreasa Dresena, koji učestvuje filmom “As We Were Dreaming”, i Terensa Malika, koji će prikazati novi film “Knight of Cups”.

U trci za Zlatnog medvjeda i ostale nagrade na 65. Berlinalu su i novi filmovi Pitera Grinaveja “Eisenstein in Guanajuato”, zatim “Under Electric Clouds” Alekseja Germana i “45 Years” Endrua Haja. Najavljen je i debitantski film “Ixcanul Volcano”, kojim Gvatemala prvi put u istoriji učestvuje u takmičarskom programu Berlinala.

U takmičarskom programu je i nova adaptacija popularne bajke “Pepeljuga” sa Kejt Blanšet, u režiji Keneta Brane, koja će biti prikazana van konkurencije.

Sa nestpljenjem se očekuje film “Pedeset nijansi sive” u režiji Sem Tejlor-Džonson.

Bonus video: