Redovi za "Gorčila"

77 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2015. 08:18h

Ako se po jutru dan poznaje, za "Gorčila" nema zime. Na premijeri najnovijeg ostvarenja reditelja Milana Karadžića u podgoričkom bioskopu "Cineplexx" novinari su sinoć salijetali filmsku ekipu, dok se publika tiskala u redovima stvarajući veliku gužvu, tražeći kartu više.

Reditelj filma "Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš", baziranom na popularnoj drami Mija Karadžića, bio je zadovoljan prizorom. A kako i ne bi kada male filmske scene poput crnogorske opstaju prije svega zahvaljujući pobjedama na domaćem terenu.

"Moja želja je da publika u što većem broju odgleda ovaj film i da nam to omogući rad na novom. Bilo bi idealno da jednom godišnje radimo po jedan film, neku dobru komediju koja će da zabavi i razgali, ali i malo emotivno da dirne gledaoce. Uvijek je emocija prva stvar u filmu koja mene rukovodi", objasnio je Karadžić.

Mladi glumac Emir Ćatović koji igra Petrašina Obada, sina Gorčila iz naslova (Mima Karadžić) koji se upliće u zabranjenu romansu sa Koviljkom (Kristina Stevović) iz porodice Cvrkota sa kojom njegov otac ima sukob, bio je takođe veoma zadovoljan prvim reakcijama. On smatra da su rijetki oni koji neće uživati u ovom filmu.

"Odlično sam se snašao, bilo je zadovoljstvo raditi sa ovakvom ekipom. Tu su neki novi ljudi, nova poznanstva i iskustva, sve mi je to pomoglo da se uklopim u lik Petrašina. Imam i ja tih momenata kao Petrašin kada ne koristim mozak nego radim na prvu loptu, ali opet se dosta razlikujemo i mislim da mi je najveći kompliment poslije premijere bio kad su mi rekli da me nisu poznali", kazao je on uz osmijeh.

Budući da mu je pojavljivanje na velikom platnu novo iskustvo, Ćatović je istakao da mu je trenutno privlačnije da radi na filmu, ali i da se u pozorištu osjeća kao kod kuće.

"Dobro je da postoje ljudi koji mogu da naprave ovakav film u ovo nevrijeme", smatra Andrija Milošević, koji je rekao da mu je uloga u "Gorčilu", iako sporedna, do sada omiljena u karijeri.

Njemu nije bilo teško da se uklopi u ambijent filma, koji mu je poznat još od djetinjstva.

"Odrastao sam među sličnim ljudima, to je taj mentalitet. Za glumca je bitno da kad radiš nešto da imaš to u svom iskustvu. A i ako nemaš, prosto to naučiš. Gluma je u stvari obrazovanje, stalno učite nešto novo", objasnio je on i dodao da mu je najdivnije u vezi sa snimanjem "Gorčila" to što se vratio među ljude sa kojima je odrastao, među kolege sa fakulteta i stare saradnike i prijatelje.

"Gorčilo" će narednih dana biti prikazivan širom Crne Gore, beogradska premijera je 21. januara, a u planu je da od februara bude predstavljen i u BiH i Hrvatskoj.

Galerija

Bonus video: