Ekranizacija knjige bivše prve dame Francuske

0 komentar(a)
Valeri Trijerveler, Fransoa Oland, Foto: Reuters
Valeri Trijerveler, Fransoa Oland, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2015. 19:36h

Knjiga bivše prve dame Francuske Valeri Trirvajler u kojoj je opisana njena burna ljubavna veza s predsjednikom Fransoaom Olandom, biće ekranizovana ove godine, prenose danas francuski mediji.

Film bi mogao Olandu da donese nove neprilike, pošto ga je u knjizi objavljenoj u septembru, Valeri Trirvajler opisala kao "pakosnog lažova koji je stalno u krugu nevjerstva".

Producent filma biće glumica Saida Džavad, koja je obećala da film neće biti "kontroverzno ostvarenje".

"Valeri predstavlja oličenje borbe jedne žene koja želi da istina izađe na vidjelo", rekla je glumica i dodala da će njena produkcijska kuća Romaren Film ekranizovati best-seler uz saglasnost bivše Olandove partnerke.

"To će biti fikcija a glavni lik će pričati svoju priču prijateljici kako bi bolje razumjela svet politike. Otkrićemo nove stvari", rekla je Saida Džavad, inače dugogodišnja prijateljica Valeri Trivajler.

Za sada se ne zna ko će režirati i glumati u filmu. U medijima se pominju imena Žerara Depardijea i Izabele Ađani, koja je odmah demantovala da "ne želi da pruži žensku solidarnost do te mlere".

Izabel Ađani je odbila da glumi Anu Senkler, suprugu bivšeg generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kanu u spornom filmu o Stros-Kanovom odlasku iz MMF-a i njegovoj seksualnoj aferi.

Oland i Valeri Trirvajler razišli su se u januaru pošle godine poslije otkrivanja u medijima da Oland ima aferu s francuskom glumicom Žuli Gaje.

Bonus video: