KRENULA EUFORIJA

Ekipa novog filma o Džejmsu Bondu stigla u Austriju

Za vrijeme snimanja uvedena je i zabrana leta nad ovim regionom.Time se sprječava svaka mogućnost da paparaci iz vazduha dođu do slika sa snimanja
74 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Krejg, Foto: Beta/AP
Danijel Krejg, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.01.2015. 20:29h

U Austriji danas počinje snimanje novog filma iz serije o britanskom agentu Džejmsu Bondu, pod radnim nazivom "Spektar", u vezi kojeg su preduzete mnoge bezbjednosne mjere.

Oko snimanje 24-og po redu filma o "007" angažovano je čak 40 pripadnika obezbjeđenja, koji će se brinuti o glavnom glumcu Danijelu Krejgu.

Takođe i o bezbjednosti na jezeru Altausze, na kojem će biti snimane vratolomne scene, brine se 45 vatrogasaca, i angažovano je 15 čamaca.

Već duže su stanovnici regiona Auzeerland, na teritoriji pokrajine Štajerska, euforični što se novi "Bond" snima baš kod njih.

Inače za snimanje u ovom dijelu Austrije predviđeno je, prema planu, 40 sati, bez obzira kakve vremenske prilike budu bile.

Snimanje počinje danas i gotovo isključivo će se ticati scena na jezeru.

"Većina snimanja se odvija na jezeru. Mi imamo samo tri čamca, a daljih 12 smo dobili kao pojačanje iz Gornje Austrije", objasnio je komandant vatrogasaca Kristian Fišer.

Opasnost od sniježne lavine je uklonjena prije par dana kontrolisanim miniranjima. Za vrijeme snimanja, to jest u ponedjeljak i utorak, uvedena je i zabrana leta nad ovim regionom.Time se sprječava svaka mogućnost da paparaci iz vazduha dođu do slika sa snimanja.

U srijedu bi filmska ekipa trebalo da napusti ovaj dio Austrije i da se preseli u pokrajinu Tirol, gdje će u mjestu Obertilijah nastaviti dalje snimanje. Zanimljiv podatak je da austrijski glumac Kristof Valc, dobitnik dva Oskara, koji će igrati glavnog negativca u novom filmu "007", neće nijednom zaigrati ispred kamera u svojoj zemlji. On je objasnio da se njegov lik ne pojavljuje ni u jednoj sceni koja se snima u Austriji.

Inače ovo nije prvi "Bond" koji se snima u ovom dijelu Austrije, jer je već 1987.na jezeru Vajsenze u pokrajini Koruška, samo par kilometara od aktuelnog mjesta snimanja, obavljeno snimanje ranijeg filma i to na temperaturama od minus 28,8 stepeni.

Tada je Timoti Dalton, koji je glumio Bonda, svojim autom bježao od negativaca preko zaleđenog jezera.