Najslabija prodaja bioskopskih karata od 1995.

Iako su filmovi “Planeta majmuna” i “Čuvari galaksije” prošlog ljeta prošli odlično na blagajnama, oni nisu mogli da nadomjeste lošu prodaju karata drugih filmova koji su pretendovali da budu blokbasteri
0 komentar(a)
bioskop, Foto: Shutterstock
bioskop, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.01.2015. 13:44h

Kako navodi magazin Holivud Riporter, tokom 2014. godine samo je 1,26 milijardi ljudi kupilo bioskopske karte, što je najmanja zabilježena prodaja još od 1995 (tada se prodala 1,21 milijarda karata).

U poređenju sa 2013, to je pad od 6 odsto. Što se tiče novčane zarade i ona je manja za 5 odsto u odnosu na prošlu godinu. Procentualno, to je najveći pad u prodaji između dvije susjedne godine, koji je zabilježen u cijeloj deceniji, prenosi B92.

Iako su filmovi “Planeta majmuna” i “Čuvari galaksije” prošlog ljeta prošli odlično na blagajnama, oni nisu mogli da nadomjeste lošu prodaju karata drugih filmova koji su pretendovali da budu blokbasteri.

Boje blokbastera će ove godine braniti “Ratovi zvijezda” i “Osvetnici”, a vlasnici bioskopa se nadaju da će im upravo ova dva filma značajno podići prodaju karata.

Bonus video: